Busworld 2023 – Scania prezintă un nou model de autobuz electric LE cu caroserie Castrosua

Busworld 2023 – Scania prezintă un nou model de autobuz electric LE cu caroserie Castrosua

Prezentăm un nou model de autobuz electric adus de Scania la Brussels, un model de autobuz interurban produs pe caroserie Castrosua. Autobuzul vine după ce Scania a anunțat că renunță la producția de caroserii și șasiuri în Polonia, producția urmând să fie bazată doar pe parteneriate cu producători de caroserii. Astfel, modelul Scania Castrosua LE 4X2 vine în varianta full electrică, cu baterii cu capacitatea de 520 kWh și lungimea de 13 metri.

Pentru Busworld Brussels 2023 avem o secțiune dedicată pe Platforma de comunicare Mobilitate.eu unde puteți vedea prezentările mai detaliate ale modelelor pe care le-am considerat reprezentative pentru zona de mobilitate urbană.

Autobuzul are puterea maximă de 300 kW și poate fi încărcat prin priza CCS2 standard. Frâna este recuperativă iar cutia de viteze are două trepte pentru a facilita utilizarea eficientă a energiei. Autobuzul are o capacitate de 45 de călători. Construcția este model LE, cu podea coborâtă pănă după zona ușii 2, existând un spațiu pentru bagaje sau călători în scaun rulant. Varianta adusă la Busworld 2023 are oglnizi cu camere video și display digital.

Foto: mobilitate.eu

1.039 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *