ARF a finalizat evaluarea tehnică a licitației pentru 40 de rame electrice

Alstom va furniza 14 trenuri Coradia Polyvalent către regiunile Bourgogne-Franche-Comté și Grand Est

Toate cele 3 oferte primite pentru achiziția a 40 de rame electrice corespund tehnic conform experților ARF, urmând ca atribuirea să fie realizată în urma evaluării financiare care tocmai a început. Alstom, Siemens și CRRC China au depus oferte pentru licitația lansată de ARF în aprilie 2019.

ARF a finalizat evaluarea tehnică a licitației pentru 40 de rame electrice

Autoritatea pentru Reformă Feroviară a lansat licitația pentru „Achizitie material rulant nou destinat transportului regional si suburban feroviar de calatori (trenuri electrice regionale RE-R)”, contractul având valoarea de până la 4,5 miliarde lei. Obiectul prezentului Contract îl reprezintă achiziția publică a 40 unități rame electrice regionale și mentenanța acestora pe o perioadă de 15 ani de la livrarea fiecărei rame electrice, urmând ca acestea să fie livrate în termen de 32 de luni de la semnarea contractului. Prin licitație, se prevede achiziția unui lot suplimentar de încă 40 de rame și de asemenea extinderea contractului de mentenanță cu încă 15 ani. Noile rame trebuie să aibă o durată de viață de minim 30 de ani. Noile rame vor fi echipate cu sisteme de comanda ETCS Nivel 2/PZB90. Ca date operaționale, ramele vor trebui să opereze timp de 30 de ani, 358 de zile pe an, câte 14 ore pe zi și o medie de 160.000 km efectuați anual conform estimărilor.Foto: Alstom

889 Vizualizări

2 thoughts on “ARF a finalizat evaluarea tehnică a licitației pentru 40 de rame electrice

  1. Pai cred ca in curand ai sa ai ocazia sa circuli cu chinezaria. Nu inteleg cum s-au putut califica chinezii care nu au nici un tren conform STI certificat in Europa, dar expertii externi ne confirma ca vor face unul si va corespunde STI!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *