Softronic Craiova anunță livrarea următoarelor 6 locomotive în cadrul InnoTrans 2024. Standul Softronic vizitat de numeroși oficiali

Softronic Craiova anunță livrarea următoarelor 6 locomotive în cadrul InnoTrans 2024. Standul Softronic vizitat de numeroși oficiali

Softronic Craiova, prezentă la fiecare ediție a expoziției internaționale InnoTrans Berlin, anunță la finalul evenimentului, că finalul lui 2024 dar și 2025, vor aduce o continuare a producției dar și evoluția procesului de modernizare a locomotivelor EA pentru CFR Călători, proiect finanțat prin PNRR. Astfel, 8 locomotive pentru CFR Călători sunt în lucru, primele două fiind deja în etapă finală de testare și punere în exploatare, 481-001 trecând deja prin majoritatea testelor necesare acestei serii modernizate. Softronic are contract pentru 19 locomotive modernizate, toate fiind echipate cu ETCS produs de Hitachi.

La Berlin au fost anunțați clienții următoarelor 6 locomotive ce vor fi livrate în următoarele luni, Tranferoviar Grup devenind și cel mai nou client al fabricii din Craiova, acesta lansând comanda pentru o primă locomotivă, deja aflată în curs de finalizare. Alte două locomotive vor lua drumul căilor ferate din Ungaria, fiind comandate de CER Cargo, în timp ce un lot de 3 locomotive este comandat Constantin Grup, care deja deține 4 locomotive Transmontana (069, 074, 083, 084). De asemenea CER Cargo Ungaria este deja client Softronic, cu 4 unități în exploatare (020, 021, 025, 034).

În cadrul InnoTrans Berlin 2024, standul Softronic a fost vizitat de reprezentanții Ministerului Transporturilor și Infrastructurii din România, Secretarul de stat Dl. Ionuț Săvoiu, Directorul Direcției pentru proiecte europene, Robert Dobre, dar și Președintele Autorității pentru Reformă Feroviară, Ștefan Roșeanu. Mai mult, ambasadorul României în Germania, Excelenta sa doamna Adriana Loreta Stănescu, a vizitat standul, moment în care a subliniat importanța colaborării de succes a industriei din România cu compania DB din Germania, cel mai mare operator feroviar din Europa, care deține în prezent cea mai mare flotă de locomotive Transmontana pentru sucursalele DB din Romania, Ungaria și Bulgaria.

Foto: mobilitate.eu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *