UIC lansează două noi specificații pentru tehnologia 5G Future Railway Mobile Communication System

UIC lansează două noi specificații pentru tehnologia 5G Future Railway Mobile Communication System

Grupul de lucru „Arhitectură de telecomunicații” (TOBA), parte a structurii programului UIC FRMCS (Future Railway Mobile Communication System), a lansat recent două noi specificații importante. Programul UIC FRMCS dezvoltă toate condițiile tehnice pentru 5G FRMCS, cu obiectivul principal de a pune la dispoziție un ecosistem „FRMCS First Edition” disponibil pentru achiziții până în primul trimestru 2025.

Prima specificație este „„ Specificația funcțională a cerințelor funcționale de arhitectură FRMCS (FRS) ”(cod TOBA 7510 versiunea 0.2.0). Acest document definește cerințele specifice pentru sistemul de bord FRMCS, care cuprinde limitele și entitățile funcționale ale sistemului de bord FRMCS, precum și cerințele funcționale, inclusiv interfețele de sistem necesare.

TOBA 7510 a fost în primul rând revizuit și perfecționat în cadrul grupurilor de lucru UIC FRMCS și acum a fost distribuit oficial către ERA, CER & EIM, ETSI TC-RT, UNITEL, UNISIG, ERTMS User Group, OCORA, Shift2Rail CONNECTA și Shift2Rail X2Rail pentru un sector complet revizuire, cu termenul limită fixat la 18 mai. În urma acestui pas, se preconizează lansarea unei prime versiuni stabile TOBA FRS până în iunie, în conformitate cu programul general FRMCS definit de UIC.

Acest document esențial va începe următorul pas de specificație pentru sistemul de bord FRMCS (așa-numita „TOBA BOX”), incluzând specificația pentru interfețe și specificațiile de cerințe ale sistemului.

A doua specificație lansată în același timp este „„Scenariile de migrare la bord la telecomunicații FRMCS ”(cod TOBA 7540 versiunea 1.0.0). Descrierea și evaluarea posibilelor variante de migrație FRMCS pentru unitățile de bord ETCS și cab radio on-board existente” (cod TOBA 7515 versiunea 1.2.0), care a furnizat elementele pentru controlul ERA CCS. Decizia grupului cu privire la scenariul preferat pentru migrarea ETCS către FRMCS, este acum cunoscută sub numele de „Opțiunea 3”.

TOBA 7540 își propune să propună și să analizeze scenariile relevante pentru migrația de la GSM-R la FRMCS pentru ETCS, pentru Cab Radio (aplicații vocale, inclusiv apelul esențial de urgență feroviar) și luând în considerare, de asemenea, cazul migrării simultane a computerului ETCS și a Cab Radio. Acest document a fost distribuit pentru informații împreună cu solicitarea de revizuire pentru TOBA 7510.

Eliberarea acestor două documente a fost posibilă datorită activității continue și impresionante a Grupului de lucru de arhitectură on-board UIC Telecom, chiar și în condițiile actuale de izolare, cu mai multe ședințe video pentru a menține ritmul susținut de muncă, situație care este de fapt valabilă pentru o mare parte din activitățile UIC.Foto: Pixabay

1.331 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *