Primul tramvai CH PPC reparat capital întârzie pe linia 41 pentru a promova proiectul pe linia 1

Primul tramvai CH PPC reparat capital întârzie pe linia 41 pentru a promova proiectul pe linia 1

STB URAC în colaborare cu Universitatea Politehnică au pus în circulație tramvaiul CH PPC #4036, primul din seria de 46 vagoane CH PPC trecut prin reparație capitală. Tramvaiul a avut parte de o înlocuire totală a interiorului, eliminând vechile metode constructive, colaborarea dintre STB și Universitatea Politehică ducând la utilizarea de materiale moderne, fibră de sticlă și elemente din aluminiu, precum și un nou model de scaune ergonomice, pentru reconstrucția interiorului. Odată cu implementarea acestor soluții, se reduce zgomotul interior, crește calitatea constructivă și etanșarea structurii, aducând în același timp un confort optic călătorilor. Specialiștii celor două instituții au colaborat constant pentru a realiza un nou design al schemei de vopsire exterioare, producând astfel un tramvai iesit ca nou din reparația capitală. Pe lângă acestea, tramvaiul a fost echipat cu displayuri de informare, prize USB și camere video si de monitorizare în timp real.

Unul din dezavantajele implementării proiectului este reducerea parcului liniei 41 cu un vagon, 4036 făcând parte din parcul circulant al liniei 41 încă de la prima modernizare din anul 2008, existând totuși informații că acesta urmează să revină pe traseul unde este atât de necesar, în special din cauza stării estetice a tramvaielor CH PPC care asteaptă să intre la reparații capitale, dar și din cauza aglomerației de pe acest traseu. Conform surselor din STB, a fost aleasă linia 1 pentru cel puțin o perioadă de circulație datorită vizibilității vagonului pe o rută mai lungă, ce acoperă tot orașul, în vederea promovării publice a proiectului. Totusi se asteapta cu interes revenirea vagonului pe traseul unde este necesar.

Tramvaiul in exploatare pe linia 41, in perioada 2008-2019.

Proiectul de reparație capitală cu modernizarea vagoanelor este prevăzut să fie finanțat după alegerile locale pentru a cuprinde tot lotul de 46 de tramvaie CH PPC, modernizate inițial în perioada 2006-2009, ce echipează liniile 1 și 41, dar și izolat 10 și 32.

Imagini cu interiorul tramvaiului

Imagini cu exteriorul tramvaiuluiFoto: mobilitate.eu

1.610 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *