Stadler va livra 71 de trenuri CITYLINK și FLIRT în Marea Britanie

Stadler va livra 71 de trenuri CITYLINK și FLIRT în Marea Britanie

Garniturile tram-tren Stadler CITYLINK și trenurile FLIRT (Fast Light Intercity and Regional Train), vor deveni o viziune familiară asupra serviciilor de transport feroviar Wales and Borders și South Wales, cu introducerea a 71 de garnituri de acest tip începând din 2022. Stadler câștigă un contract major în Marea Britanie. Țara Galilor și Frontierele comandă 36 de rame tram-tren CITYLINK cu trei vagoane și 35 trenuri FLIRT de la Stadler.

36 de rame tram-tren CITYLINK cu trei vagoane vor opera de la Cardiff la Treherbert, Aberdare și Merthyr Tydfil. Bazându-se pe puterea de 25 kV, precum și puterea bateriei, aceste trenuri vor aduce vehiculele feroviare înapoi pe strada pentru prima dată în Cardiff, după 70 de ani.

Restul de 35 de unități vor fi de tip FLIRT, dintre care 11 vor fi operate de motoare diesel și vor fi utilizate pentru serviciile de transport South Wales către Maesteg, Ebbw Vale și Cheltenham. Celelalte 24 de unități vor fi tri-mode, capabile să ruleze pe motorină, alimentare electrică și baterii. Flota tri-mode constă în 7 trenuri cu trei vagoane și 17 trenuri cu patru vagoane. Din anul 2023, cele 24 de trenuri tri-mode vor fi folosite pe rutele care leagă Valea Glamorgan și destinațiile din nordul orașului Cardiff. Acestea vor fi alimentate cu electricitate în nordul orașului Cardiff, iar la sud, cu motor diesel, asigurând o conexiune transfrontalieră. Utilizarea bateriilor pe tram-tren și ramele tri-mode este o soluție inovatoare și rentabilă care va oferi un serviciu complet electric, ecologic, la nord de Cardiff, permițând „electrificarea inteligentă” a infrastructurii.

Electrificarea inteligentă va permite furnizarea unui serviciu complet electric, reducând în același timp costurile de infrastructură și necesitatea unor modificări costisitoare la 55 de poduri de-a lungul rutelor, în special la nord de Caerphilly. Trenurile vor fi mai lungi și vor avea mai multe locuri, proiectate ergonomic pentru a maximiza confortul pasagerilor. Fiecare scaun va fi echipat cu prize de curent. Alte caracteristici de ultimă oră includ aer condiționat eficient, informații în timp real pe ecranele de informare a pasagerilor și o construcție nouă ramelor în general, pentru o rulare silențioasă.Foto&info: Stadler

1.086 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *