Siemens primește din India cel mai mare contract din istorie pentru 1200 de locomotive electrice la o valoare de 3 miliarde de dolari

Siemens primește din India cel mai mare contract din istorie pentru 1200 de locomotive electrice la o valoare de 3 miliarde de dolari

Siemens Mobility a primit o comandă pentru 1.200 de locomotive de 9.000 de cai putere (CP) de la Indian Railways, marcând cea mai mare comandă de locomotive din istoria Siemens Mobility și cea mai mare comandă din istoria Siemens India. Siemens Mobility va proiecta, produce, pune în funcțiune și testa locomotivele. Livrările sunt planificate pe o perioadă de 11 ani, iar contractul include 35 de ani de întreținere completă. Locomotivele vor fi asamblate în fabrica Indian Railways din Dahod, în statul Gujarat, India. Întreținerea va fi efectuată în patru depouri ale căilor ferate indiene situate în Vishakhapatnam, Raipur, Kharagpur și Pune. Asamblarea și întreținerea locomotivei vor fi implementate împreună cu personalul căilor ferate din India. Contractul are o valoare totală de aproximativ 3 miliarde de euro, excluzând taxele și variația prețului.

Locomotivele de ultimă generație vor fi utilizate pentru transportul de mărfuri în toată rețeaua căilor ferate din India și sunt specificate să transporte încărcături de 4.500 de tone cu o viteză maximă de 120 km pe oră. Producând 9.000 CP, acestea vor fi una dintre cele mai puternice locomotive de marfă din lume. Acestea vor fi echipate cu sisteme avansate de propulsie care sunt produse și local în fabricile Siemens Mobility din India. Siemens Mobility va folosi puterea platformei sale Railigent pentru a oferi cea mai mare disponibilitate și performanță.

India are una dintre cele mai mari rețele de transport feroviar și logistică din lume, utilizată zilnic de 24 de milioane de pasageri în peste 22.000 de trenuri. În plus, guvernul Indiei intenționează să crească ponderea căilor ferate pentru transportul de mărfuri la 40-45% de la actualul aproximativ 27%. India este una dintre puținele țări din lume cu o rețea feroviară aproape complet electrificată. Fiind una dintre piețele feroviare cu cea mai rapidă creștere din lume, India are obiective clare în materie de durabilitate și tehnologie. Căile Ferate Indiene și guvernul indian s-au angajat în mod clar să investească în produse de ultimă generație pentru a atinge emisiile nete de CO2 zero până în 2030. Proiectul de 9.000 CP stă mărturie în acest sens. În calitate de lider tehnologic, Siemens Mobility se angajează ferm să furnizeze soluții de clasă mondială pentru a ajuta la transformarea transportului feroviar în India.

Foto&info: Siemens Mobility

1.374 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *