Reportaj – În ritmul actual lucrările la linia pe Vasile Milea nu vor fi gata nici la termenul de 25 mai prevăzut în proiect

Continuă lucrările pe Bulevardul Vasile Milea, fiind înregistrate evoluții ușoare față de ultima vizită pe șantier, dar în același ritm greoi, parca total lipsit de respect față de aproape jumătate de oraș afectat din punct de vedere al transportului public, liniile 1 și 10 care desevresc inelul principal la orașului fiind blocate pe aproape jumătate de traseu și mai nou toate troleibuzele din Drumul Taberei fiind suspendate pe tronsonul respectiv. Cum nu era de ajuns, TPBI a decis reducerea la 8 autobuze a parcului normal al liniei 336, linie care nu are vreo legătură cu lucrările pe Vasile Milea, singurul motiv fiind necesarul de autobuze pentru liniile naveta 690 și 696. Mai grav, mai sunt aproape două luni până la termenul planificat, menționat și pe șantier – 25.05.2022, un termen oricul exagerat pentru 1,1 km de cale de rulare care ar fi putut fi realizați în 4-6 luni. În ritmul actual al șantierului, lucrarea nu va fi gata mai repede de luna septembrie, doar dacă prin minune, constructorul se mobilizează, poate și încurajat de beneficiari, PMB, TPBI și STB SA, pentru a finaliza lucrările în termen. Pe 18 martie, în cadrul unui interviu la emisiunea Drumurile Noastre la B1 TV, directorul general al STB SA, Adrian Criț, spunea că lucrările ar trebui finalizate până pe data de 1 mai a acestui an.

Revenind la componenta tehnică, lucrările avansează spre Bulevardul Timișoara, terasamentul liniei fiind aproape finalizat, urmând să fie turnat stratul de asfalt pe care va fi montată și betonată noua cale de rulare. Ca montaj al căii de rulare vizual este la aproximativ 60% din distanță, zona intersecției cu Iuliu Maniu dar și bucați din zona rețelelor edilitare fiind încă incomplete. Recent a mai fost montată linia pe încă o porțiune a sensului Bd. Timișoara – Iuliu Maniu, fiind în lucru și sensul opus. Dupa 21 martie temperaturile nu vor mai fi negative nici noaptea, deci constructorii nu vor mai avea motive să tergiverseze lucrările.
Spre OMV, au început lucrările la stația Bulevardul Iuliu Maniu și se lucrează la instalarea ultimelor componente de amortizare a căii de rulare pentru betonarea finală.

La rețeaua de contact a liniei de troleibuz intre Bd. Timișoara și Iuliu Maniu, deși troleibuzele nu mai circulă de 4 zile, singurul lucru a fost să fie demontate firele pe sensul Drumul Taberei – Militari, lucrările vor fi executate mai mult noaptea, pe timp de zi traficul fiind aglomerat în zonă.

FOTO: mobilitate.eu792 Vizualizări

4 thoughts on “Reportaj – În ritmul actual lucrările la linia pe Vasile Milea nu vor fi gata nici la termenul de 25 mai prevăzut în proiect

  1. Aici clar nu au interes,in cel mai fericit caz,in toamna sa se reia circulația aici.Nu stiu,daca are treaba si cu asta, dar am inteles ca ceva adevar ar exista în treaba cu devierea lui 1 la Progresul-Șincai,ca recent la s4 a fost mărit bugetul pt modernizarea Șoselei Oltenitei si ca in curând ar urma niște devieri în zona.Acum,vedem ce si cum mai exact …

    1. Nu exista niciun plan pentru devierea liniei pe Progresul – Sincai, lucrari daca se vor face pe Oltenitei se vor face noaptea, mai ales ca vorbim de o linie aproape noua pe Oltenitei.

  2. Dar nu era vorba ca vor sa puna gazon între linii? Este de spart,daca e asa…deci mai greu de lucrat si sa circule si tramvaiele în acelaș timp.In alta ordine de idei,daca ai idee cand se deschide pana la urma parcarea de la Cora Pantelimon? Se mai aude ceva?

    1. Nu se stie daca se va face cu gazon pentru ca asa se pierde culoarul unic. La Pantelimon inca se asteapta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *