Porsche se orientează către mașinile electrice renunțând la producția mașinilor cu motor cu combustie

Porsche se orientează către mașinile electrice renunțând la producția mașinilor cu motor cu combustie

Până în 2022, Porsche va investi mai mult de șase miliarde de euro în e-mobilitate, creând baza pentru o creștere durabilă în viitor. Interesul față de modelele hibride este deja lansat. 63% din Panameras vândute în Europa, de exemplu, sunt modele hibride. Cererea de modele diesel, pe de altă parte, este în scădere. În 2017, cota de motorină a Porsche la nivel mondial a fost de 12%. Porsche nu mai are un motor diesel în portofoliul său începând cu luna februarie a acestui an. Datorită acestei schimbări a condițiilor, compania a decis să nu mai ofere propulsie diesel în viitor.

„Porsche nu demonizează motorina. Este și va rămâne o importantă tehnologie de propulsie. Cu toate acestea, noi, ca producător de mașini sportive, pentru care dieselul a jucat întotdeauna un rol secundar, am ajuns la concluzia că dorim ca viitorul nostru să fie fără motorină. Bineînțeles că vom continua să avem grijă de clienții noștri diesel existenți cu profesionalismul pe care îl așteaptă „, spune Oliver Blume, CEO al Porsche AG.

Cu Taycan, Porsche va aduce pe piață prima mașină sport electrică pură în 2019, producția sa este neutră din punct de vedere al emisiilor de CO2 și este alimentată cu energie electrică ecologică printr-o infrastructură ultra-rapidă de încărcare răspândită în Europa. Până în 2025, fiecare al doilea nou vehicul Porsche ar putea avea o transmisie electrică, fie hibrid, fie electrică. Producătorul de mașini sport se concentrează și pe motoarele cu ardere internă optimizate. Vehiculele puriste, emoționale și puternice vor continua să joace un rol important în portofoliul de produse Porsche.

Blume mai subliniază: „Scopul nostru este să ocupăm avangarda tehnologică, ne intensificăm concentrarea asupra nucleului brandului, aliniind în mod consecvent compania noastră la mobilitatea viitorului”.Foto: Porsche

1.016 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *