PMB bugetează modernizarea stațiilor liniei 41 și alte proiecte pentru eficientizarea rețelei de tramvai din București

PMB bugetează modernizarea stațiilor liniei 41 și alte proiecte pentru eficientizarea rețelei de tramvai din București

Primăria Capitalei urmează să aprobe în ședința de astăzi o rectificare bugetară ce include mai multe proiecte, printre care și unele proiecte ce țin de eficientizarea și modernizarea rețelei de tramvai din oraș. În cadrul noului proiect a fost eliminată finanțarea proiectului de modernizare și extindere a 33 de stații de tramvai, acesta fiind înlocuit cu modernizarea stațiilor liniei 41, conform PMB linia 41 este prima care va beneficia de noile tramvaie ce urmează să fie achiziționate, adaptarea infrastructurii la cerințele caietului de sarcini fiind o necesitate. De asemenea a fost eliminat proiectul de instalare a sistemelor de informare în timp real pe linia 21, tronsonul Obor – Pasaj Colentina.

Astfel, proiectul cuprinde următoarele:
– Achiziția a 40 de bucăți, semafoare exclusiv pentru tramvai, utilizate la semaforizarea prioritizată pentru tramvaie pe traseele unde în prezent există semaforizare comună cu traficul auto, vor fi alocate 135.000 lei.
– Modernizarea stațiilor liniei 41 metrou ușor, este un proiect nou, pentru care se alocă 5,9 milioane lei.
– Montarea de garduri și separatoare de trafic, pe liniile 1 și 10, proiect deja în derulare, primește bugetul necesar de 6,2 milioane lei.
– Proiectul de instalare a unui sistem de informare în stațiile liniei 41 a fost bugetat, primind 3,4 milioane lei.
– Proiectul pentru instalarea unui sistem de informare în stațiile tronsonului Șoseaua Olteniței a fost bugetat cu 2,9 milioane lei.
– Plata tramvaielor modernizate în RATB-URAC, 4 bucăți, în anul 2017 (puse în circulație la începutul lui 2018) a fost bugetată cu 7,6 milioane lei.
– Modernizarea altor 10 tramvaie în RATB-URAC a fost bugetată cu 16,5 milioane lei, tramvaiele urmând să iasă din uzină începând din toamna acestui an

Fondurile pentru proiectele noi sunt alocate prin reducerea aproape totală a fondurilor pentru instalarea sistemelor de aer condiționat pe tramvaiele din București, dar și din reducerea din alte proiecte amânate din cauza licitațiilor sau a altor cauze ce nu țin neapărat de suspendarea acestora.Foto: Andrei Marian

1.388 Vizualizări

3 thoughts on “PMB bugetează modernizarea stațiilor liniei 41 și alte proiecte pentru eficientizarea rețelei de tramvai din București

  1. „Modernizarea altor 10 tramvaie în RATB-URAC a fost bugetată cu 16,5 milioane lei, tramvaiele urmând să iasă din uzină începând din toamna acestui an”
    – Wait a sec, parca era vorba de 6 tramvaie care merg la transformare in CA (350, 242, 069, 045, 016, 027).

    1. Nu e vorba de un numar fix, alea sunt acum, e program de modernizare pentru care RATB primeste buget anual, la fel cum s-au modernizat V3A clasice si V2A. Vor mai pleca vagoane la modernizat de la Titan si Bucurestii Noi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *