PKP Intercity lansează cea mai mare licitație din istoria sa pentru 450 de vagoane ultramoderne

PKP Intercity lansează cea mai mare licitație din istoria sa pentru 450 de vagoane ultramoderne

PKP Intercity a anunțat cea mai mare licitație de material rulant din istoria sa în ceea ce privește numărul de vehicule. După finalizarea comenzii, flota transportatorului va crește cu până la 300 de vagoane noi, iar dreptul de opțiune permite achiziționarea a încă 150 de vehicule. Această achiziție va introduce un nou standard de design și confort de călătorie în oferta PKP Intercity.

Licitația anunțată este o altă parte a strategiei de investiții implementate consecvent a transportatorului național „PKP Intercity – Calea Ferată a Marilor Investiții”. Efectele sale se văd deja astăzi pe șinele poloneze, pe care circulă tot mai multe vehicule noi și modernizate în culorile PKP Intercity.

În cadrul licitației vor fi achiziționate vagoane de 7 tipuri. După finalizarea livrărilor, în varianta de bază, parcul de material rulant PKP Intercity se va îmbogăți cu:

• 38 de vagoane cu compartiment clasa I cu o parte separată fără compartiment;
• 40 de vagoane cu compartiment clasa a II-a;
• 80 de vagoane fără compartimente de clasa a II-a;
• 38 vagoane compartiment clasa a II-a cu scaune pentru persoane cu dizabilitati;
• 40 vagoane fara compartimente clasa a II-a cu locuri pentru transport biciclete;
• 38 vagoane restaurant;
• 26 de vagoane zi-noapte care vor asigura călătorii confortabile pe timp de noapte;

Noile vagoane vor circula cu până la 200 km/h. PKP Intercity se așteaptă să înceapă livrările în 2025. Noile vehicule vor fi folosite în categoria medie – una dintre cele trei noi categorii de conexiuni pe care PKP Intercity intenționează să le lanseze până în 2030. Trenurile de categorie medie vor face legătura cu marile aglomerări, cu oprire în centre mai mici, și vor circula și în străinătate. Vagoanele vor fi omologate pentru rețelele feroviare din Republica Cehă, Germania, Austria, Slovacia, Ungaria și Lituania. În cele din urmă, noile unități, după obținerea avizului, vor putea opera pe următoarele rute:

• Varşovia – Poznań – Berlin;
• Varşovia – Poznań – Szczecin;
• Gdynia – Varşovia – Katowice – Bohumin – Viena;
• Przemyśl – Cracovia – Katowice – Wrocław – Berlin;
• Przemyśl – Cracovia – Katowice – Wrocław – Poznań – Szczecin;
• Gdynia – Poznań – Wrocław – Praga;
• Cracovia / Wrocław – Bohumin – Viena.

Vagoanele achiziționate în cadrul acestei licitații vor introduce noi standarde și vor stabili direcții inovatoare de proiectare a materialului rulant în Polonia, deoarece au fost proiectate în conformitate cu o nouă abordare a proiectării. Abordarea inovatoare este atât vizuală, cât și tehnică. Designul pregătit al vehiculelor noi este un pachet de soluții stilistice și funcționale care va deveni un standard repetabil, intuitiv și caracteristic al PKP Intercity.

Noile vagoane vor introduce o nouă calitate în ceea ce privește materialele folosite și o nouă schemă de culori. Trenurile vor avea un interior mai confortabil și mai ergonomic, cu iluminare atmosferică.

Noile vagoane vor fi echipate cu facilități care devin standard pe trenurile PKP Intercity astăzi. Pasagerii vor beneficia de cu WiFi, sistem individual de iluminat, prize electrice si USB. O călătorie confortabilă va fi asigurată și de aerul condiționat și un sistem de informare a pasagerilor afișat pe panouri luminoase. Pentru siguranța pasagerilor s-a folosit un sistem de detectare a incendiilor care acoperă toate vagoane și monitorizare video. Noul design include și noi soluții pentru configurația interioară. Vagoanele ambelor clase vor câștiga spațiu suplimentar pentru bagaje, situate sub scaune, care vor fi mai confortabile.

O soluție inovatoare va fi un spațiu pentru părinții care călătoresc cu copii, care va conecta zona pasagerilor cu o zonă de joacă sigură, care va permite deplasarea confortabilă cu copiii.

PKP Intercity lansează cea mai mare licitație din istoria sa pentru 450 de vagoane ultramoderne

Foto&info: PKP Intercity

1.951 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *