Mercedes a introduce noul autobuz Citaro Electric

Mercedes a prezentat noul autobuz Citaro Electric

Mercedes-Benz Citaro Electric rulează fără emisii la nivel local și aproape total silențios, preluând mobilitatea electrică folosind autobuzele urbane la un nou nivel. Varianta de 12 metri va sărbători premiera mondială în luna septembrie la show-ul Vehicule Comerciale IAA, iar începutul producției seriale are loc și în acest an. Noul Citaro Electric oferă un standard impresionant de eficiență energetică. Conceptul modular inteligent pentru bateria și tehnologia de încărcare este la fel de convingător.
Mercedes a prezentat noul autobuz Citaro Electric
Cu gama sa de autobuze urbane cu emisii reduse și fără emisii locale, Mercedes-Benz oferă răspunsurile în căutarea unui transport public local ecologic. Toate acestea se bazează pe cel mai bine vândut model Citaro, care în 2012 a devenit primul autobuz urban din lume care a atins ceea ce este în prezent cel mai stringent standard de emisii Euro VI. Hibridul Citaro, cu un consum redus de combustibil, este în mod oficial clasificat ca un autobuz cu emisii reduse. Citaro NGT, alimentat cu gaz, este practic neutru din punct de vedere al emisiilor de CO2 atunci când este utilizat pe gaz biologic natural. Citaro Electric face acum pasul următor, de la autobuzul cu emisii scăzute la autobuzul fără emisii.
Mercedes a prezentat noul autobuz Citaro Electric
Baza sistemului său de acționare este asigurată de o axă portantă electrică cu motoare electrice la butucii roților. Puterea maximă a motoarelor este de 2 x 125 kW, iar cuplul este de 2 x 485 Nm. Este o caracteristică inerentă a acestor motoare, aceastea asigurând astfel o performanță dinamică adecvată chiar și cu un număr complet de pasageri. Bateriile litiu-ion cu o capacitate totală de până la aproximativ 243 kWh sunt responsabile pentru furnizarea energiei. Acestea sunt până la maximum zece module. La fel ca două module de baterie pe acoperiș, echipamentul standard include patru module din spatele autobuzului. În funcție de cerințele clientului, pot fi montate alte două sau patru module de baterie pe acoperiș. Tehnologia de încărcare utilizată este la fel de flexibilă. Pentru începutul producției în serie, este prevăzută încărcarea prin intermediul unui conector Combo 2. Dacă, pentru a extinde gama de vehicule, există o cerere, în viitor va exista și o opțiune de încărcare a Citaro Electric printr-un pantograf. Citaro Electric permite astfel toate variantele utilizate în prezent.
Mercedes a prezentat noul autobuz Citaro Electric
Habitaclul Citaro este încălzit într-o manieră eficientă din punct de vedere energetic de o pompă de căldură, susținută de încălzitoarele ventilatorului obișnuit. Toate componentele care dau căldură sunt legate între ele, menținând astfel cantitatea de energie necesară pentru răcirea lor la un nivel minim. În lunile mai reci, sistemul de climatizare montat pe acoperiș este folosit în plus ca pompă de căldură. Utilizarea CO2 ca agent de răcire aduce beneficii suplimentare. Utilizarea foarte eficientă a pompei de căldură, chiar și la temperaturi foarte scăzute, este impresionantă. Consumul de energie al unui autobuz urban electric este afectat în mod semnificativ de cerințele de răcire și, mai presus de toate, de încălzire ale spațiului interior. Sistemul său de management termic este, prin urmare, una din trăsăturile cheie ale sistemului Citaro Electric: eficiența energetică excepțională oferă baza pentru gama de operațiuni foarte viabile ale autobuzului.Mobilitatea electrică înseamnă o regândire a modului în care autobuzele sunt utilizate pentru mobilitatea urbană. Citaro Electric integral face parte din sistemul integrat de eMobility al companiei Daimler Buses. Aceasta include serviciul de consultanță eConsulting, chiar înainte de efectuarea oricărei achiziții. Experții analizează diferitele rute, evaluând rutele și stabilind legături între ele. Un program de simulare calculează apoi necesarul de energie. Această lucrare produce recomandări și calcule detaliate privind infrastructura de încărcare, consumul de energie, capacitatea de încărcare a sursei de alimentare la depou și gestionarea tarifării.
Mercedes a prezentat noul autobuz Citaro Electric
Cerințele de service, întreținere și reparare se schimbă cu mobilitatea electrică. Serviciul eMobility furnizat de marca de servicii Omniplus oferă, prin urmare, concepte de servicii personalizate. Opțiunile variază de la supravegherea clasică a atelierului clientului până la serviciile de atelier aliate cu contractele de servicii, finalizate în centrele de competență Daimler și, la capătul maxim al scalei, BusDepot Management: în acest caz, angajații Omniplus se angajează într-un domeniu de lucru definit , care se poate extinde până la gestionarea completă a service-urilor, direct la atelierul clientului.
Mercedes a prezentat noul autobuz Citaro Electric
Când vine vorba de a da cifre pentru gama de vehicule, Mercedes-Benz preferă să ia în considerare un „scenariu de cel mai rău caz”, luându-și direcția de la provocatorul „ciclu standard de testare pe drum”, SORT2. Conform acestui fapt, Citaro c Electric cu un set încărcat total de baterii poate atinge o gamă de operare de aproximativ 150 de kilometri în timpul verii. Cu alte cuvinte, este posibil să se servească unele sub-rețele în cadrul zilnic de acoperire a unui autobuz urban, fără a necesita revenirea la depou pentru reîncărcare.

Foto&info: Mercedes Benz

1.468 Vizualizări

4 thoughts on “Mercedes a introduce noul autobuz Citaro Electric

  1. Ceva sanse sa-i vedem pe cei de la Mercedes cu Citaro Electric la licitatia pentru 100 de autobuze electrice pentru Bucuresti din Septembrie?

    1. Sanse 0, si chiar daca ar veni, nu cred ca vin cu un produs low cost. Personal, la Bucuresti cred ca se vor „bate” BYD, VDL sau Solaris.

        1. Nu neaparat, BYD vad ca vinde destul de serios si unde se cumpara pe fonduri UE. Nu e un criteriu. Si in plus noua generatie de BYD poate fi mai buna decat tot felul de turcisme si alte autobuze laudate de sunt asamblate prin cine stie ce tari dubioase.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *