A doua licitație pentru modernizarea a 19 locomotive EA ale CFR Călători a fost suspendată la solicitarea Alstom

Reportaj – CFR Călători a suplimentat trenurile de pe Valea Prahovei la garnituri de 10 vagoane

A doua licitație lansată de CFR Călători pentru modernizarea a 19 locomotive EA 5100 kW a fost suspendată de CNSC la solicitarea Alstom. Este vorba de seria ce va avea ETCS montat. În același timp prima licitație pentru 19 locomotive EA 5100 kW a intrat în evaluare tehnică, unicul ofertant fiind Reloc Craiova.

Suspendarea a venit pe fondul nemulțumirilor Alstom legate în special de termenele de imobilizare a locomotivelor pentru procesul de modernizare, conform documentului publicat pe SEAP. Se solicită creșterea acestuia la 30 de luni, în contextul în care procedura de proiectare ar dura până la 12 luni, iar procesul de modernizare și echipare a primelor locomotive prevăzut în documentație este unul nerealist, de 10 luni. Astfel, Alstom solicită creșterea termenului la 30 de luni, clarificarea modului de calcul al acestuia și creșterea la minim 48 de luni a termenului de livrare a întregului lot de 19 locomotive. Mai mult, compania spune că fiind prima dată când se instalează sisteme ETCS/PZB nivel 2 pe acest tip de locomotivă modernizată, este necesară o perioadă lungă pentru obținerea tuturor autoritărilor și cerficicărilor necesare, din gama STI, LOC&PAS, STI NOI, STI CCS.

De asemenea, Alstom spune că în funcție de starea de degradare a locomotivelor, timpul de lucru și imobilizare pentru fiecare din cele 19 locomotive poate fi total diferit.

Conform documentului publicat pe SEAP la suspendarea procedurii, CFR Călători menționează că în funcție de necesitățile tehnice și procedurale, termenul de 10 luni poate fi depășit justificat pentru prima locomotivă. Termenul poate fi depășit justificat de procedurile de omologare de tip a modernizării și pentru alte procese tehnice de punere în exploatare a locomotivei. În același timp, CFR Călători spune că termenul contractual pentru tot lotul nu poate fi prelungit, proiectul finanțat prin PNRR fiind obligatoriu de finalizat până în 01.07.2026.

Conform CNSC, au fost respinse solicitările Alstom legate de modificarea termenelor contractuale și a termenelor de lucru, fiind admisă corelarea informațiilor legate de factorul de evaluare – termen de imobilizare, cu perioada maximă stabilită din caietul de sarcini.

Licitația urmează să fie reluată după adăugarea unei erate la procedură, care să actualizeze termenele după solicitarea CNSC. Termenul pentru depunerea ofertelor este 05.07.2023.

Foto: mobilitate.eu

1.869 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *