Knorr-Bremse va echipa trenurile Alstom Coradia Stream cu sisteme de frânare și control al climatizării

Knorr-Bremse va echipa trenurile Alstom Coradia Stream cu sisteme de frânare și control al climatizării

Knorr-Bremse anunță că a consolidat și mai mult un parteneriat existent cu Alstom, care își propune să ofere transport feroviar sigur, durabil și eficient. Conform unui contract-cadru semnat recent, Knorr-Bremse se va bucura de o exclusivitate condiționată până cel puțin în 2025 pentru trenurile provenite din familia de trenuri versatilă și de înaltă performanță Coradia Stream. Contractul include o opțiune de prelungire cu trei ani până în 2028. Începând cu 2022, Knorr-Bremse va livra sisteme de frânare, intrare și control al climatizării pentru trei proiecte majore de transport regional pentru operatorii Trenitalia (Italia) și Danske Statsbaner (DSB, Danemarca), precum și rețeaua Expresskreuz Bremen (LNVG) din Germania. Se anticipează că lucrările vor continua până în 2024.

Knorr-Bremse va livra sisteme de frânare electropneumatică de înaltă calitate, inclusiv compresorul fără ulei PistonSupply Eco, unitatea flexibilă de control al frânei FlexControl, sistemul electronic de control al frânei SysControl, frâne electromagnetice pe șenile și sisteme de șlefuire. Grupul va furniza, de asemenea, alte două tipuri de sisteme pentru trenurile regionale: sisteme de intrare fiabile, optimizate în greutate, cu întreținere redusă, de la marca sa IFE, liderul global de piață pentru sistemele de intrare pentru vehicule feroviare, și încălzire modulară, scalabilă și eficientă din punct de vedere energetic. De asemenea vor fi livrate sisteme de ventilație și aer condiționat (HVAC) de la Merak, marca Knorr-Bremse pentru soluții integrate de climatizare. Contractul-cadru creează sinergii pentru ambele părți, facilitând planificarea activităților lor de afaceri cu această platformă în următorii câțiva ani.
Alstom a adăugat la lista de comenzi existente pentru familia de trenuri Coradia Stream încă trei comenzi noi din trei țări europene diferite, iar Knorr-Bremse va fi furnizor pentru toate cele trei proiecte. Compania va furniza sisteme pentru EMU de capacitate medie Trenitalia. Knorr-Bremse va furniza sisteme și operatorului feroviar danez DSB, care a semnat un acord-cadru cu Alstom cu o primă comandă fermă de 100 de trenuri Coradia Stream. În plus, Alstom a ales Knorr-Bremse pentru a furniza sisteme pentru 34 de trenuri regionale moderne de mare capacitate care sunt programate să înceapă să intre în serviciu pe rețeaua Expresskreuz Bremen din nordul Germaniei din 2024. Cele trei comenzi au fost plasate oficial la Knorr-Bremse în trimestrul al treilea din 2021.

Foto&info: Knorr Bremse299 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *