Iași: Împreună cu 6 orașe în cursa pentru titlul ‘Capitala Tineretului din România’ 2018-2019

Iașul devine oraș-candidat în cadrul competiției pentru titlul Capitala Tineretului din România, în baza unei aplicații elaborate de un Grup de Lucru format din 34 de organizații non-guvernamentale de tineret, inițiativa fiind dezvoltată cu susținerea Primăriei Municipiului Iași. Dosarul a fost validat în data de 17 iulie 2017 de către Guvernanța programului Capitala Tineretului din România, iar în data de 24 iulie 2017 a fost publicată lista finală cu orașele intrate în concurs: Iași, Baia Mare, Alba Iulia, Galați, Ploiești, Satu Mare și Suceava.

Astfel, Iașul este cu un pas mai aproape de câștigarea premiului de 350.000 de lei, destinat cofinanțării proiectelor depuse de ONGT-uri, în cadrul Concursului Anual de Proiecte organizat de Primăria Municipiului Iași, în baza fondului pentru activități de tineret. De asemenea, premiul va asigura costurile de gestionare a programului, oferind oportunitatea de a atrage alte surse de finanțare din diferite surse publice și private.

‘Este un moment potrivit și necesar pentru comunitatea ieșeană. Mișcarea lărgită de tineret trebuie să se coalizeze, să stea tot mai des la masă cu administrația publică pentru a mișca, împreună, proiecte esențiale pentru tineri și, implicit, pentru oraș. Avem încredere în șansa noastră și sperăm să devenim un exemplu de urmat în privința implicării tinerilor în comunitate.’, a declarat domnul Mircea MERIACRI, Coordonator al Grupului de Lucru IAșI — Capitala Tineretului din România.

Totodată, domnul Bogdan Crucianu, Consilier Local în cadrul Primăriei Municipiului Iași, spune despre inițiativă că Iașul merită statutul de Capitală a Tineretului, în special datorită zecilor de mii de studenți și elevi care învață în oraș. ‘Suntem al doilea centru universitar din România, după București, și cred că trebuie să le oferim tinerilor care învață în Iași, și nu doar lor, posibilitatea de a iniția proiecte comunitare, în colaborare cu administrația locală. Tinerii sunt un brand al Iașului și nu vorbesc aici doar despre studenți, ci și de elevii care învață în municipiul Iași. Să nu uităm că educația și cultura sunt atuurile cele mai importante ale acestui oraș, iar munca noastră, a celor din administrația locală, este de a oferi cele mai bune condiții și cele mai frumoase proiecte care să se adreseze acestor tineri minunați. Sunt sigur că Iașul va fi Capitala Tineretului din România, iar împreună cu Primăria Municipiului Iași să putem face proiecte reprezentative pentru toți tinerii din România’.

CONTACT
Mircea MERIACRI
Coordonator al Grupului de Lucru IAșI-Capitala Tineretului din România
mircea.meriacri@gmail.com

Foto: Andrei Marian

734 Vizualizări