A început proiectarea construcției M5 Eroilor – Iancului cu expertizarea clădirilor de pe traseu

A început proiectarea construcției M5 Eroilor - Iancului cu expertizarea clădirilor de pe traseu

SC GEOSTUD SRL în calitate de subcontractant al Asocierii 3TI Progetti Italia – Ingegneria Integrata SpA & SWS Engineering SpA & Coding SRL & METRANS Engineering SRL, în cadrul lucrărilor de proiectare și asistență tehnică pentru proiectul Linia de metrou Magistrala 5 (Drumul Taberei – Pantelimon) Secțiunea Eroilor (PS Operă) – Piața Iancului, anunță printr-un comunicat pe pagina sa oficială că a demarat activitatea de expertizare tehnică a clădirilor situate pe arterele: B-dul Mihail Kogălniceanu – B-dul Regina Elisabeta – B-dul Carol I – B-dul Pache Protopopescu – Șos. Iancului.

Studiile și evaluările cu privire la tipurile de structuri și fundații ale clădirilor din zona de influență a viitorului metrou, vor evidenția gradul de vulnerabilitate al imobilelor atât pe perioada de execuție a lucrărilor (vulnerabilitate de scurtă durată) cât și pe perioada de exploatare (vulnerabilitate de lungă durată), se mai arată în comunicatul companiei.

Pentru realizarea proiectului tehnnic al Secțiunii de Metrou Eroilor (PS Operă) – Piața Iancului, GEOSTUD urmeză să realizeze multiple cercetări de teren (geotehnice, hidro-geologice și geofizice) și analize de laborator. Rezultatele acestor studii vor evidenția: profilul geolitologic în lungul traseului, proprietățile geomecanice ale terenului de fundare, permeabilitatea stratelor acvifere și condițiile hidro-geologice de ansamblu precum și potențialele anomalii geofizice și orice alte riscuri geotehnice necesare unei proiectări, care să asigure stabilitatea construcției în condiții statice și dinamice.
Tot în responsabilitatea companiei GEOSTUD revin documentația aferentă evaluării strategice de mediu (SEA) și studiile privind evaluarea impactului asupra mediului (EIA).

Proiectarea propriu-zisă a Secțiunii de Metrou Eroilor (PS Operă) – Piața Iancului va fi finalizată în 24 de luni și va avea un cost de 47.196.241,70 lei cu TVA, cheltuieli susținute de Metrorex S.A. prin finanțare EU, încheie cei de la Geostud.

Foto&info: GEOSTUD570 Vizualizări

1 thought on “A început proiectarea construcției M5 Eroilor – Iancului cu expertizarea clădirilor de pe traseu

  1. deci mai dureaza minim 2 ani pana sa avem speranata sa inceapa constructia ? si ar trebui sa credem ca asa e normal ? si parca vad ca peste 2 ani studiul nu e bun ca e facut din birou ..daca lasau tbm.urile sa continue de la eroilor ,erau gata de mult ,iar statiile se faceau dp modelul parc dr tab…era prea rapid pt noi…ce sa mai inca o reusita a autoritatilor…stat esuat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *