Ford Otosan a lansat două noi modele ce vor fi produse din 2024 și în varianta full electrică la Craiova

Ford Otosan a lansat două noi modele ce vor fi produse din 2024 și în varianta full electrică la Craiova

Ford își întărește oferta pentru familii și afaceri deopotrivă cu lansarea producției noilor Ford Transit Courier și Ford Tourneo Courier, la uzina Ford Otosan din Craiova. Noul Transit Courier va aduce conectivitate și productivitate îmbunătățite pentru clienții de furgonete compacte, în timp ce noul Tourneo Courier este un vehicul multi-activitate cu cinci locuri, cu un design distinctiv inspirat de SUV-uri și mult spațiu pentru pasageri și bunurile lor într-o amprentă compactă, prietenoasă cu orașul.

„Echipa din Craiova face o muncă excelentă pentru a livra clienților noștri aceste modele noi interesante”, a declarat Hans Schep, director general Ford Pro, Europa. „Am făcut noul Transit Courier mai mare, mai capabil și complet conectat pentru a sprijini clienții la locul de muncă și pentru a le accelera productivitatea, cu o încărcare îmbunătățită și o integrare completă cu platforma noastră de software și servicii Ford Pro. Toate acestea vin într-un pachet în stil SUV pe care știm că clienții îl iubesc.”

Producția inițială include versiuni cu motoare diesel și pe benzină ale noului Ford Transit Courier și versiuni doar pe benzină ale noului Ford Tourneo Courier, dar versiunile vor merge spre electrificare de anul viitor. E-Transit Courier electric, dezvăluit la începutul acestui an, și E-Tourneo Courier vor intra ambele în producție anul viitor. Acest lucru sprijină planul global al Ford de a dezvolta rapid vehiculele electrice, precum și obiectivul de a atinge emisii zero la toate vânzările de vehicule din Europa, până în 2035.

Noul Transit Courier este pe deplin integrat cu platforma de software Ford Pro și cu serviciile conectate pentru a spori o funcționare eficientă cu instrumentele de management de la Ford Pro Software. Clienții E-Transit Courier vor fi, de asemenea, pe deplin sprijiniți de soluțiile de încărcare end-to-end ale Ford Pro.

La o ceremonie de începere a producției au participat premierul român Marcel Ciolacu, precum și oficiali de stat, reprezentanți ai industriei și personalități marcante din mediul de afaceri. Ford Otosan – joint-venture-ul Ford din Türkiye – este hub-ul de producție pentru gamele Ford Transit Courier și Ford Tourneo Courier, care a început la uzina companiei Yeniköy, din Türkiye, în 2014. Ca parte a strategiei de investiții a Ford Otosan, Transit Courier și Tourneo Producția de curierat a fost mutată de la Yeniköy la uzina din Craiova.

Anul trecut, Ford Otosan a anuntat o investitie de 490 de milioane de euro pentru a sprijini productia noii game Courier la noua sa uzina din Craiova. Aceasta se adaugă investiției Ford de 300 de milioane de dolari la uzina unde este produs și Ford Puma. Cu aceste investiții, capacitatea fabricii va crește de la 250.000 la 272.000 de vehicule pe an.

Foto&info: FORD665 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *