BASF și ESA lansează servicii digitale pentru fermieri

BASF și Agenția Spațială Europeană (ESA) au semnat un acord de colaborare pentru a evalua modul în care informațiile și imaginile preluate de pe sateliți pot fi folosite în scopurile dezvoltării agriculturii. Lucrând îndeaproape cu fermierii, cele două organizații își propun să traducă aceste informații în instrumente și servicii digitale.

Colaborarea dintre BASF și ESA le va permite fermierilor să-și planifice mai eficient activitățile zilnice. De exemplu, ei vor primi sfaturi mai aplicate cu privire la folosirea utilajelor și produselor pentru protecția culturilor. Sateliții sunt o sursă de informații foarte importantă pentru operațiunile digitale de management al culturilor agricole. Ei furnizează date relevante pentru o varietate de decizii care trebuie luate în agricultură, inclusiv stabilirea datelor optime pentru semănat și recoltat. Ambii parteneri ai acestui program își propun să proiecteze, testeze și să dezvolte servicii digitale inovatoare care să răspundă nevoilor fermierilor.

“Ne dorim să adăugăm valoare serviciilor noastre prin intermediul unor inovații care să adreseze nevoile fermierilor, în continuă schimbare, atât în ceea ce privește mediul înconjurător, cât și aspectele economice,” a explicat Dr. Rainer Preuss, Vice Președinte, Global Strategy & Portfolio Management, BASF Crop Protection.

”Inițiativele de acest gen au o contribuție importantă la abordarea noastră generală față de inovație. Experiența noastră, pe care putem să o valorificăm și mai bine în colaborare cu partenerii de la Agenția Spațială Europeană, ne va permite să dezvoltăm instrumente care îi vor ajuta pe fermieri să-și administreze operațiunile mai bine, tocmai pentru că pornesc de la informații concrete și de profunzime.”

“Împreună cu BASF și cu fermierii, vom oferi informații în timp real, provenite de la sateliți, pentru a optimiza modul în care se utilizează fertilizatorii și pentru a reduce consumul de apă folosită în sistemele de irigații,” a spus Josef Aschbacher, director al Programelor de Observare a Pământului în cadrul Agenției Spațiale Europene.  ”Astfel, vom reuși să generăm atât beneficii în ceea ce privește protecția mediului, cât și reduceri de costuri. Informațiile provenite de la sateliții noștri vor putea fi folosite, de asemenea, pentru a spori predictibilitatea recoltelor, eficientizând astfel investițiile europene în spațiu.”

În cadrul acestei colaborări, BASF participă atât cu experți, cât și cu informații din domeniile de specializare ale companiei, cum ar fi expertiză agricolă, informații de pe teren și feedback de la fermieri. Agenția Spațială Europeană susține proiectul prin informațiile și imaginile de satelit pe care le pune la dispoziție.

Foto: BASF

723 Vizualizări