ARF anunță aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru achiziția a 99 de rame electrice noi

Alstom a câștigat licitația pentru 37 de trenuri noi pentru căile ferate din România

ARF – Autoritatea pentru Reformă Feroviară anunță că în Monitorul Oficial al României nr. 1113, din data de 23.11.2021, a fost publicată Hotărârea de Guvern nr. 1226 pentru aprobarea Nota de fundamentare privind necesitatea și oportunitatea efectuării cheltuielilor aferente achiziției de rame electrice noi în cadrul proiectului de investiții „Achiziție material rulant nou, rame electrice regionale RE-R și rame electrice interregionale RE-IR”.

Prin intrarea în vigoare a acestui act normativ sunt stabiliți indicatorii tehnico-economici pentru achiziția de rame electrice noi, prevăzuți în cadrul proiectului de investiții „Achiziție material rulant nou, rame electrice regionale RE-R și rame electrice interregionale RE-IR”, derulat de Autoritatea pentru Reformă Feroviară.

Astfel, valoarea totală a celor 99 de rame electrice (62 RE-R+37 RE-IR) se ridică la suma de 3.880.436 mii lei, inclusiv TVA, din care:
– 2.171.475 mii lei, inclusiv TVA, reprezintă valoarea proiectului de investiții privind ramele electrice regionale RE-R;
– 1.708.96 mii lei, inclusiv TVA, constituie valoarea proiectului de investiții privind ramele electrice interregionale RE-IR.
Finanțarea proiectului de investiții se realizează din fonduri externe nerambursabile și de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, în limita sumelor aprobate anual cu această destinație, conform programelor de investiții publice aprobate potrivit legii.

http://arf.gov.ro/web/817 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *