Licitația pentru achiziția de rame electrice pe hidrogen a fost anulată din cauza lipsei de oferte

Autoritatea pentru Reformă Feroviară (ARF) informează că procedura privind achiziția de 12 rame electrice pe bază de pile de combustie cu hidrogen, finanțată prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), a fost anulată automat în sistemul de achiziții publice, SICAP, în condițiile în care nu a fost depusă nicio ofertă.

Astfel, potrivit legislației în materia achizițiilor publice, ARF va analiza soluțiile pentru reluarea procedurii întru-un termen cât mai scurt, în vederea încadrării în jaloanele PNRR și menținerea fondurilor alocate sistemului feroviar.

Echipa ARF va derula, in prealabil o serie de consultari de piata prin platforma electronica de licitatii SICAP, pentru a identifica solutiile adecvate la aspecte semnalate de companiile interesate in cadrul derularii procedurii incheiate.

Procedura presupune achiziția a 12 automotoare în tracțiune electrică pe bază de pile de combustie cu hidrogen, dar și serviciile de mentenanță și reparații necesare funcționării acestora timp de 15 ani, precum și serviciile de alimentare cu hidrogen, obiectivul de investiții fiind finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Procedura prevede și posibilitatea suplimentării perioadei de mentenanță cu încă 15 ani, prin act adițional.

Menționăm că aceste automotoare vor fi utilizate pentru rutele aflate sub contracte de servicii publice, pe liniile neelectrificate (București – Pitești cu extindere până la Slatina și Craiova, București – Aeroportul Henri Coandă, București – Târgoviște, Pitești – Curtea de Argeș), atribuite unor operatori de transport feroviar, în conformitate cu prevederile Regulamentului 1370/2007/CE cu modificările ulterioare și potrivit legislației din România.

Valoarea achiziției este cuprinsă între 2.487.210.561 lei fără TVA și 4.249.858.243 lei fără TVA, în funcție de durata serviciilor conexe contractului – 15, respectiv 30 de ani.

Foto: mobilitate.eu

1.495 Vizualizări

1 thought on “Licitația pentru achiziția de rame electrice pe hidrogen a fost anulată din cauza lipsei de oferte

  1. O prostie 100%. Statul ar trebui sa cumpere rame noi diesel pt rutele secundare ce nu au linii de electricitate . Cu 1 miliard euro ar putea fi cumparate 200 de bucati si ar ajunge atat pt compania de stat (100 buc) ci si pt cele private (100 buc). Tot ce e mai vechi de 40 de ani ar trebui casat sau trimis la muzeu ( Malaxa de ex.) .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *