Alstom suspendă toate livrările și investițiile în Rusia

Alstom Coradia iLint

Alstom monitorizează îndeaproape situația dramatică care se întâmplă în prezent în Ucraina, anunță compania în prezentul comunicat de presă. „Siguranța angajaților noștri și a familiilor acestora este, ca întotdeauna, prima noastră prioritate. A fost înființată o echipă dedicată care să gestioneze situația încă de la începutul conflictului, luând măsuri pentru a-i sprijini cel mai bine. Gândurile noastre sunt și la toate victimele acestui conflict. Pe lângă inițiativele locale ale echipelor noastre de pe tot globul, solidaritatea noastră față de populația afectată va fi canalizată în primul rând prin Fundația Alstom,” spune compania.

Grupul va respecta în mod evident toate sancțiunile și legile aplicabile și a decis să suspende toate livrările către Rusia.

Alstom deține ca investiție de capital un pachet de 20% din Transmashholding (TMH), furnizorul rus de locomotive și echipamente feroviare care deservește în principal piața locală. Nu a existat nicio legătură comercială sau operațională semnificativă între Alstom și TMH. Valoarea contabilă va fi reevaluată ca parte a conturilor de închidere a anului fiscal 2021/22.

De asemenea, Alstom confirmă suspendarea tuturor investițiilor viitoare de afaceri în Rusia.
Alstom dezvolta un proiect de parteneriat cu UZ, operatorul feroviar din Ucraina, inclusiv aprovizionarea locomotivelor și serviciile asociate. Discuțiile actuale despre acest proiect au fost suspendate din cauza contextului. Alstom și-a exprimat solidaritatea profundă cu UZ în această perioadă dramatică.

Foto: Alstom423 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *