Alstom prezintă sistemul de reîncărcare SRS la sol pentru autobuze electrice

Alstom prezintă sistemul de reîncărcare SRS la sol pentru autobuze electrice

Alstom a prezentat la Malaga, Spania, cea mai recentă inovație în gama dovedită de sisteme de reîncărcare bazate la sol, sistemul SRS dedicat autobuzelor electrice. Premiera, ca parte a proiectului pilot PALOMA în curs de desfășurare în sudul orașului spaniol, implementează un prototip de SRS pentru e-autobuze care operează la o stație de autobuz din fața Școlii de Inginerie Industrială a Universității din Malaga. Este echipat cu un încărcător de 200kW și este asociat cu un e-bus Linkker de 12 metri care rulează pe linia de autobuz 1, operat de EMT, operatorul de transport local.

PALOMA (Prototipul pentru funcționarea alternativă a activelor de mobilitate) este un proiect pilot cofinanțat de UE prin intermediul instrumentului european de dezvoltare regională și CDTI. Alstom conduce un consorțiu cu partenerii Endesa, un furnizor de utilități spaniole, și Mansel, contractant de electrificare, și lucrează cu sprijinul Orașului Malaga, operator de transport EMT Malaga și Universitatea din Malaga. Obiectivul: crearea primului prototip de operare din lume al unui sistem automat de încărcare rapidă la sol pentru un autobuz 100% electric.

SRS Alstom pentru e-autobuze oferă numeroase avantaje orașelor și operatorilor de autobuze. SRS este un sistem complet de siguranță, la nivelul solului, conductiv, de reîncărcare statică, care permite încărcarea echipamentului de bord automat, în modul „completare” în câteva minute pe o linie de autobuz sau în depozite, când este de serviciu. Ca soluție bazată pe sol, elimină necesitatea infrastructurii aeriene din orașe, păstrând estetica peisajului urban. În depouri, SRS evită costurile de infrastructură asociate sistemelor de încărcare aeriană și maximizează ușurința de întreținere, accesul la bord compatibil cu gropile existente în ateliere. SRS este scalabil, interoperabil și neproprietar, ceea ce înseamnă că poate fi utilizat pentru flote de diferite tipuri de autobuz, indiferent de producător sau de modificările tehnologiei bateriei.Foto&info: Alstom

1.438 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *