Alstom câștigă cel mai mare contract din Australia pentru a livra tramvaie noi în Melbourne

Alstom câștigă cel mai mare contract din Australia pentru a livra tramvaie noi în Melbourne

Alstom anunță că a semnat un contract-cadru cu Departamentul de Transport Victoria, Australia, pentru livrarea a 100 de tramvaie de generație următoare (NGT) Flexity cu podea joasă pentru cea mai mare rețea de tramvaie urbane din lume. Evaluat la aproximativ 700 de milioane de euro, contractul include livrareade material rulant și întreținere pe o perioadă de 15 ani, făcând din acesta cel mai mare contract pentru tramvaie din Australia și din emisfera sudică.

Livrarea tramvaielor Flexity 2 este programată să înceapă în 2025. Introducerea flotei NGT cu podea joasă va permite retragerea treptată a altor tramvaie cu podea înaltă din rețeaua Melbourne, va asigura conformitatea cu cerințele standardelor de handicap pentru transportul accesibil (DSAPT) și va oferi o rețea de transport modernă, incluzivă, sigură și de încredere pentru toți pasagerii. Noua flotă va sprijini în continuare creșterea cerințelor de capacitate a rețelei pentru a face față creșterii estimate a populației.
Demonstrând angajamentul său puternic față de localizare, contractul include 65% conținut local, NGT-urile fiind fabricate la uzina Alstom Dandenong din Victoria. În plus, contractul de întreținere include 85% conținut local. Contractul va oferi stabilitate pe termen lung industriei feroviare locale și lanțurilor de aprovizionare din Victoria.

Designul premiat al tramvaielor Flexity este combinat cu tehnologia inovatoare și excelența ecologică. Tramvaiele Flexity au fost primele din industrie care au combinat 100% tehnologia cu podea joasă cu boghiuri convenționale. Conceptul modular, împreună cu subsisteme dovedite, fac tramvaiele Flexity o potrivire perfectă pentru diverse nevoi ale clienților. Cu un istoric de peste 30 de ani, peste 8.000 de tramvaie Alstom au fost comandate sau sunt deja în serviciu de succes în 70 de orașe de pe tot globul.

Foto&info: Alstom798 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *