Stadler livrează un lot de rame tram-tren Tramlink în Elveția

Stadler livrează un lot de rame tram-tren Tramlink în Elveția

Un lot de rame tram-tren moderne Stadler vor fi livrate în curând pe linia regională dintre Lugano și Ponte Tresa, în cea mai însorită parte a Elveției. Stadler și Ferrovie Luganesi SA (FLP) au semnat un contract pentru livrarea a nouă tram-trenuri. Roberto Ferroni, directorul companiei Ferrovie Luganesi SA și dr. Thomas Ahlburg, CEO al grupului Stadler, au semnat un contract pentru furnizarea a nouă trenuri de tramvai TRAMLINK cu câte 7 vagoane. Comanda este legată de o opțiune pentru trei rame suplimentare. Negocierile pentru un contract de întreținere pentru 20 de ani pentru vehicule sunt în plină desfășurare.

Pentru Stadler, această colaborare este o reuniune binevenită cu FLP: în 2002, Stadler a livrat deja FLP cu cinci vagoane intermediare cu podea joasă produse în Altenrhein. Vagoanele au fost încorporate în cinci din cele șapte trenuri aflate în prezent în funcțiune. Achiziționarea noilor trenuri reprezintă răspunsul FLP la creșterea cererii în traficul de navetiști și la extinderea planificată a rețelei. Într-o fază inițială, noile tramvaie vor fi puse în funcțiune pe ruta dintre Lugano și Ponte Tresa. Din 2027, vor trece apoi prin noul tunel de 2,3 kilometri chiar în centrul orașului Lugano. În cele din urmă, trenurile vor fi utilizate și pe noua secțiune între Bioggio și Manno.

Trenurile tram-tren combină inteligent caracteristicile unui tramvai cu cele ale unui tren. Nu este nevoie ca pasagerii să treacă de la un tramvai la un vehicul feroviar regional pe o astfel de cale directă. Rama tram-tren TRAMLINK pentru FLP este un vehicul bi-direcțional cu 7 vagoane. Poate atinge o viteză maximă de 80 km / h. Are o capacitate de ședere pentru 70 de persoane și oferă spațiu în picioare pentru încă 228 de pasageri. Trenurile pot fi de asemenea operate în regim de dublă tracțiune pentru a transporta un total de aproape 600 de pasageri.

Ramele au o lungime de 45,4 metri și o lățime de 2,4 metri. Acestea respectă standardele de securitate pentru coliziune pentru categoriile de vehicule de cale ferată EN 15227 C-IV și C-III, scenariul III. Noile tram-tren TRAMLINK vor fi gata pentru uz comercial în 2020, când vor înlocui parcul complet de rame Be 4/12 construite în 1978.Foto: Stadler Rail

930 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *