SNCF RÉSEAU testează viziunea computerizată begiCROSSING pentru creșterea siguranței trecerilor la nivel

SNCF RÉSEAU testează viziunea computerizată begiCROSSING pentru creșterea siguranței trecerilor la nivel

În februarie 2022, Begirale, unitatea de afaceri de viziune computerizată a Dominion, va instala sistemul begiCROSSING la o trecere la nivel a rețelei feroviare franceze din orașul Rion des Landes. Proiectul, condus de SNCF RÉSEAU, urmărește să verifice funcționalitatea acestui produs inedit și capacitatea sa de a se adapta la infrastructura feroviară gestionată de SNCF RÉSEAU, ca un potențial instrument de creștere a siguranței trecerilor la nivel.

begiCROSSING este un sistem de vedere artificială care permite detectarea situațiilor de risc la trecerile la nivel de cale ferată. Pentru a face acest lucru, procesează în timp real și automatizat semnalul video de la o cameră focalizată pe zona de risc a traversării, iar in cazul in care este detectata o situatie periculoasa, acesta genereaza semnale care sa alerteze atat mecanicul de tren, cat si centrul de control feroviar.

begiCROSSING este primul sistem bazat pe tehnologia computer vision care este operațional și integrat cu sistemele de semnalizare feroviară. În plus, la începutul anului 2021, sistemul a obținut certificarea SIL 3. În acest fel, versiunea „Detector de Obstacole” a produsului a devenit primul sistem bazat pe Viziune Artificială din lume care a obținut această certificare în mediul feroviar, deschizând ușa utilizării pe scară largă a acestui tip de tehnologie în acest sector.

Prima instalație begiCROSSING a fost realizată în 2017 pe rețeaua feroviară bască, unde în prezent există 27 de treceri la nivel cu acest detector de obstacole de ultimă generație. În această perioadă, sistemul a supravegheat trecerea a aproape 3 milioane de trenuri, permițând identificarea și rezolvarea a numeroase situații periculoase și contribuind la o coliziune perfectă zero tren-vehicul la trecerile la nivel în care este instalat.

Foto&info: Begirale695 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *