Scania oprește producția în Europa

Scania livrează autobuze școlare alimentate cu gaz pentru un viitor mai durabil

Scania intenționează să oprească operațiunile la majoritatea unităților sale europene de producție începând de miercuri săptămâna viitoare (25 martie) din cauza deficitului de componente și a perturbărilor majore care au apărut în lanțul de furnizori și logistică ca urmare a răspândirii COVID-19 în Europa.

„Pentru a asigura clienții noștri din transporturi de importanță vitală pentru societate, atelierele noastre de service și centrele de piese își vor continua operațiunile”, spune președintele și CEO-ul Scania, Henrik Henriksson.

În prezent, Scania se așteaptă să reia producția în două săptămâni. Personalul Scania afectat direct de oprirea planificată a producției sunt angajații fabricilor grupului din Suedia, Olanda și Franța.

Scania este în dialog strâns cu reprezentanții sindicali pentru a aborda în comun situația.

„Reprezentanții managementului și ai angajaților apreciază foarte mult măsurile de susținere a statului care sunt acum puse la dispoziție în țările în care personalul nostru va fi suspendat temporar”, spune Henriksson.

Operațiunile industriale ale Scania în America Latină, care reprezintă aproximativ o cincime din volumul de producție al companiei, vor continua în continuare conform planificării.Foto: Scania

535 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *