2019 aduce noul Regulament Internațional pentru Transportul Mărfurilor Periculoase pe calea ferată

2019 aduce noul Regulament Internațional pentru Transportul Mărfurilor Periculoase pe calea ferată

Noile prevederi ale Regulamentului privind transportul feroviar internațional de mărfuri periculoase (RID) au intrat în vigoare la 1 ianuarie 2019. Ediția din 2019 înlocuiește ediția din 2017. Cu toate acestea, în conformitate cu o dispoziție tranzitorie generală, dispozițiile RID 2017 pot continua să fie utilizate până la 30 iunie 2019. RID se aplică transportului feroviar internațional de mărfuri periculoase între cele 44 de state contractante ale RID din Europa, Asia și Africa de Nord. În statele membre ale Uniunii Europene, RID se aplică și transportului național și internațional.

RID 2019 conține diverse dispoziții noi pentru a ține seama de progresul tehnic și științific, care contribuie la îmbunătățirea în continuare a siguranței în modul de transport feroviar curat și eficient din punct de vedere energetic.

Au fost incluse 12 noi numere pentru articolele care conțin substanțe periculoase din clasele individuale de mărfuri periculoase. Împreună cu o nouă instrucțiune de ambalare și noi prevederi de etichetare pentru aceste articole, aceste noi numere ONU simplifică atribuirea și transportul unei game largi de articole care conțin mărfuri periculoase în ansamblul lor intern.

Codurile de clasificare pentru substanțele corozive (clasa 8 a mărfurilor periculoase) au fost complet revizuite. În special, acestea conțin acum metode alternative pentru atribuirea amestecurilor grupurilor de ambalare. În trecut, acest lucru a cauzat întotdeauna dificultăți industriei. Au fost incluse două instrucțiuni noi de ambalare pentru bateriile cu litiu deteriorate sau defecte care, în condiții normale de transport, ar putea reacționa în mod periculos și care ar putea fi transportate anterior doar în conformitate cu condițiile de transport stabilite de autoritatea competentă. Pentru buteliile de gaze care, datorită designului lor special, nu au putut fi supuse inspecțiilor vizuale existente și testelor de presiune, a fost introdusă testarea distructivă împreună cu evaluarea statistică. Acest lucru poate duce la eliminarea treptată a unui lot întreg.


Foto: Andrei Marian

2.861 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *