Poliția Locală din Sectorul 6 a început eliberarea benzilor BUS utilizate abuziv de șoferi pe Bulevardul Iuliu Maniu

Poliția Locală din Sectorul 6 a început eliberarea benzilor BUS utilizate abuziv de șoferi pe Bulevardul Iuliu Maniu

Într-un București tot mai aglomerat și cu șoferi care nu respectă cele mai elementare reguli de circulație, ocupă abuziv trotuarele și spațiile verzi parcând fără a ține cont de traficul pietonal și nu numai, benzile BUS sunt o necesitate urgentă pe toate arterele cu mai mult de o bandă pe sens. Astfel, proiectul început în 2017 cu instalarea de garduri pe culoarele liniilor de tramvai și ulterior continuat și cu delimitarea benzilor BUS pe mai multe artere, este unul necesar pentru oraș. Din păcate și în această zonă șoferii nu respectă regulile, astfel că Poliția Locală Sector 6 a început o serie de acțiuni pentru stoparea circulației traficului general pe benzile BUS realizate pe Bulevardul Iuliu Maniu. Mai mult, autoritățile ar trebui să urgenteze eliminarea parcatului pe prima bandă și realizarea benzilor BUS pe această arteră între Cotroceni și Păcii.
Astfel, Poliția Locală Sector 6 transmite:

‼️Nu mai circulați pe bandă unică de transport public!
🚌🚎 Primim multe sesizări legate de timpii mari de așteptare a mijloacelor de transport în comun pe Bd. Iuliu Maniu – tronsonul de 1,2 km de bandă STB (care începe aproape de Cora Lujerului și Bd. Doina Cornea, pe sensul spre Bd. Doina Cornea).
La orele dimineții, un drum de câteva minute până la intersecția de la Apaca este parcurs de către şoferii STB și în 20-25 de minute. În acest fel sunt afectați mii de călători!
👮🏻 Motiv pentru care #PolitiaLocalaSector6 a intensificat acțiunile de #constientizare ce vizează șoferii care se grăbesc și intră pe banda unică dedicată mijloacelor publice de transport.
Misiunea de astăzi s-a derulat în comun cu un echipaj de la Brigada Rutieră București, care a aplicat și amenzi!
💬“Mulțumim, așa trebuie făcut mereu! În acest fel reușim și noi să circulăm civilizat cu transportul în comun”, menționa o doamnă în timp ce se îndrepta spre stația STB.
Astfel, între orele 7:00 și 10:00, fiecare conducător auto surprins de polițiștii locali pe linia dedicată autobuzelor și troleibuzelor a fost avertizat verbal și redirecționat în banda de circulație corespunzătoare.
👉 Vom continua să acționăm în acest punct nevralgic până vom reuși să creăm un comportament adecvat pentru ca transportul în comun să se desfășoare în condiții de #normalitate!
Suntem o #comunitate, haideți să ne respectăm între noi!

Foto&info: Poliția Locală Sector 61.278 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *