Mercedes va livra 60 de autobuze electrice la Viena

Mercedes va livra 60 de autobuze electrice la Viena

Compania de transport Wiener Linien a comandat 60 de vehicule Mercedes-Benz eCitaro ce vor fi livrate de anul viitor până în 2025. Până la sfârșitul anului 2025, Wiener Linien va transforma nouă dintre cele peste 100 de rute ale sale cu eCitaro complet electric. Vehiculele lungi de aproximativ 12 metri sunt echipate cu cea mai recentă generație de baterii litiu-ion (NMC 3). Capacitatea bateriei de 392 kWh asigură o autonomie lungă de funcționare. Captatoarele de curent permit, de asemenea, încărcare rapidă de până la 300 kW și în acest fel măresc autonomia și timpii de funcționare. Au fost efectuate teste ample înainte de plasarea comenzii. De exemplu, încă din iunie 2021, pasagerii au putut folosi gratuit autobuzul articulat Mercedes-Benz eCitaro G, complet electric, în mai multe perioade.

Trecerea la tehnologii de propulsie ecologice necesită și dezvoltarea unei infrastructuri adaptate cerințelor tehnice și operaționale. Wiener Linien va construi un nou centru de e-competență în fosta sa parcare de autobuze la Siebenhirten, în sudul capitalei austriece, până la sfârșitul anului 2023. Acesta va găzdui aproximativ 50 de autobuze electrice. Autobuzele vor fi încărcate, întreținute și reparate acolo. De exemplu, un sistem fotovoltaic de pe acoperiș va furniza energie electrică, iar căldura reziduală de la încărcătoare va fi folosită pentru încălzirea clădirii depoului.

Depoul de autobuze din Spetterbrücke din Viena va fi, de asemenea, echipat cu infrastructură de încărcare, iar trei stații de încărcare rapidă vor fi construite de-a lungul rutelor. Substațiile existente pentru rețelele de tramvai și metrou vor fi, de asemenea, utilizate pentru alimentarea cu energie a stațiilor de încărcare. Wiener Linien obține 100% din electricitate din surse regenerabile de energie.

Wiener Linien este o filială a Wiener Stadtwerke GmbH. Construiește și operează rețelele de metrou, autobuz și tramvai din capitala Austriei și asigură că aproape două milioane de pasageri care ajung la destinație rapid, în siguranță și confortabil în fiecare zi. Cele 127 de rute de autobuz cu o lungime combinată de aproximativ 850 de kilometri și 4230 de stații reprezintă o proporție semnificativă din aceasta.

Wiener Linien a finalizat recent reînnoirea flotei de autobuze care cuprinde aproximativ 400 de vehicule la sfârșitul anului 2019. Drept urmare, Wiener Linien a reușit să reducă consumul de energie al flotei sale de autobuze cu o treime între 2014 și 2020, chiar dacă gama de serviciu a fost extinsă cu șase procente în acest timp. Coloana vertebrală a flotei este formată din Mercedes-Benz Citaro cu emisii reduse și autobuzul CapaCity de mare capacitate derivat din acesta în conformitate cu standardul de emisii Euro VI. Printre acestea s-a numărat și al 50.000-lea autobuz Citaro construit ca autobuz aniversar. Acum vine următorul pas: din 2023, autobuzele electrice vor fi văzute din ce în ce mai mult pe drumurile din Viena, iar numeroase rute complete vor fi transformate treptat în autobuze electrice urbane.

Foto&info: Daimler Press

648 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *