FRA SUA anunță mai mult de 326 de milioane de dolari pentru finanțarea infrastructurii feroviare și creșterea rețelei de transport călători

Primele trenuri FLIRT de la Stadler intră în exploatare în Texas și compania construiește prima uzină din SUA

Administrația federală a căilor ferate (FRA), Departamentul de Transport al Statelor Unite, a anunțat destinatarii a peste 326 milioane dolari în fonduri nerambursabile în cadrul Programului CRISI și a Programului de circumstanțe speciale de transport pentru o mare varietate de state și proiecte de infrastructură feroviară. Granturile vor finanța 45 de proiecte în 29 de state.

„Aceste investiții în transportul interurban de pasageri și mărfuri vor eficientiza comunitățile înconjurătoare, vor face trecerile la nivel mai sigure și vor îmbunătăți fiabilitatea serviciului”, a declarat Secretarul de Transport al SUA, Elaine L. Chao.

Actul de stabilire a transportului de suprafață al Americii (FAST) a autorizat programul CRISI, care finanțează o gamă largă de proiecte care îmbunătățesc siguranța, eficiența și fiabilitatea sistemelor feroviare interurbane de pasageri și de mărfuri. Peste o treime din fonduri – mai mult de 118 milioane de dolari – au fost acordate proiectelor rurale.

„Acestea sunt parteneriatele care ajută comunitățile rurale și urbane să prospere din punct de vedere economic”, a declarat Administratorul FRA Ronald Batory. „Participarea mai multor parteneri demonstrează importanța acestor fonduri și ne spune că vor reprezenta un element cheie în îmbunătățirea siguranței comunităților și căilor ferate din întreaga țară”.

Ca parte a celor 326 de milioane de dolari anunțați, FRA anunță mai mult de 2 milioane USD în circumstanțe speciale de transport acordând fonduri statului Alaska. Acestea sunt, de asemenea, autorizate de Actul FAST.

Un important proiect este refacerea serviciului feroviar de pasageri interurban de-a lungul coastei Golfului din America. Combină 20 de proiecte din Coasta Golfului în trei state, asistând la eforturile de a stabili de două ori pe zi serviciul feroviar de pasageri intercity de la New Orleans la Mobile, Alabama, adăugând o stație și treceri la nivel eficientizate. Fonduri preliminare de inginerie și revizuiri federale de mediu sunt necesare pentru a face upgrade al calea ferată pentru a conecta Baton Rouge și New Orleans.

California – Infrastructura feroviară consolidată și îmbunătățirea siguranței feroviare de la Sierra Northern Railway până la $ 17,415,000. Reabilitează 55 de mile de la Sierra Northern Railway de la Riverbank, California, în Valea Centrală până la Standard, California, în poalele Sierra Nevada, îmbunătățind calea de rulare.Foto: Stadler

486 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *