Principalii transportatori feroviari de marfă din România au fost prezenți la Translogistica 2018

Desfășurată la Romexpo în perioada 26-28 septembrie, expoziția Translogistica 2018 este a 4a ediție a expoziției de transport marfă și logistică din România, ce are loc anual la Romexpo. În următoarele rânduri prezentăm o scurtă galerie foto cu standurile celor mai importanți transportatori feroviari de marfă prezenți pe piața din România, care au participat la eveniment.

Vest Trans Rail – VTR
Vest Trans Rail – VTR
Vest Trans Rail asigura disponibilitate, profesionalism si incredere in relatia cu partenerii sai, atat pentru transporturi nationale, cat si internationale, realizand transporturi pe infrastructura publica si privata din Romania. Transporturile internationale sunt efectuate in conditii optime, datorita colaborarii cu operatorii feroviari din toata Europa si avand la baza conventii de predare-primire pentru transporturi in statiile feroviare de frontiera, conventii incheiate de Vest Trans Rail cu operatori din Ungaria (Rail Cargo Hungary, MMV Hungary, Gysev Cargo, Central European Railway Company, Floyd Budapest), Bulgaria (Bulmarket DM Bulgaria, BDZ Cargo, Bulgarian Railway Company) si Serbia (Serbian Railways si SZDS).

VTG Rail Logistics
VTG Rail Logistics
VTG este un operator de logistică feroviară, în special vagoane, cu sediul în Hamburg, Germania, având o serie de operațiuni și pe piața din România, unde frecvent ajung vagoane închiriate sub sigla VTG.

Unicom Tranzit
Unicom Tranzit
Unicom Tranzit este un operator feroviar privat și expeditor de marfă care activează în România din anul 1994. Societatea face parte din grupul de companii Unicom Group. Pe plan regional, operatorul are acorduri de colaborare cu operatorii feroviari de stat din Serbia, Ucraina și Moldova și cu operatori privați din Ungaria și Bulgaria, ceea ce conferă un important rol de liant pentru traficul feroviar care tranzitează Sud-Estul Europei.

Transferoviar Grup – TFG
Transferoviar Grup – TFG
Cu activităti derulate atât în domeniul construcţiei şi reparaţiilor de material rulant şi de cale ferată, cât şi de transport marfă şi călători, Transferoviar Grup oferă o paletă largă de cerinţe în domeniul serviciilor feroviare, punând pe primul plan nevoile clientului şi satisfacerea celor mai înalte standarde de calitate şi promptitudine. Pe piaţa de construcţii şi reparaţii de material rulant, TFG este reprezentată prin intermendiul companiilor Remarul 16 Februarie, Uzina de Vagoane Aiud (UV Aiud) şi Societăţii de Întreţinere şi Reparaţii de Vagoane Caransebeş, în timp ce pe piaţa de transport marfă şi transport călători operează prin Transferoviar Grup, respectiv Transferoviar Călători.

Rail Cargo România
Rail Cargo România
Încă din anul 2013, Rail Cargo Carrier simbolizează transportul internațional, calitativ și superior al produselor folosind trenuri de marfă realizat prin muncă de echipă la nivel internațional și producție continuă a întregului lanț logistic și de transport. Rail Cargo Carrier este ramura internațională de producție a Rail Cargo Group și s-a înființat la data de 6 februarie 2013 din Rail Service Ungaria – filială a Rail Cargo Hungaria. Compania mama, Rail Cargo Carrier Kft, are sediul la Budapesta și combină unități de producție în Bulgaria, Germania, Italia, Croația, România, Slovacia, Slovenia, Cehia și Ungaria.Grampet Group
Grampet Group
Grupul Grampet este cel mai mare holding privat din Romania ce activeaza in sectorul feroviar oferind servicii logistice complexe, fiind in acelasi timp unul din cei mai mari operatori feroviari de marfa din Europa. Înfiinţat în 1999, Grupul Grampet include mai multe companii cu activităţi în toate sectoarele de cale ferată, de la transportul de mărfuri, fabricarea materialului rulant şi reparaţii până la management logistic. Grupul Grampet reuneşte programe complexe pentru dezvoltarea şi modernizarea companiilor-membre şi este responsabil pentru controlul strategic al tuturor diviziunilor sale. În ultimii ani, grupul şi-a extins activitatea şi în prezent oferă servicii în România, Bulgaria, Ungaria, Germania, Austria, Serbia, Muntenegru, Ucraina şi Republica Moldova. Grampet deţine cel mai mare operator privat feroviar din România, Grup Feroviar Român. În Bulgaria, grupul îşi desfăşoară activitatea prin Bulgarian Railway Company, iar în Ungaria prin Train Hungary, reuşind astfel să furnizeze servicii integrate de transport şi logistică clienţilor săi.

EP Rail
EP Rail
S.C. E-P Rail S.R.L. este o companie din România cu capital social integral privat care are ca obiect principal de activitate prestarea serviciilor de transport feroviar de mărfuri şi a serviciilor conexe transportului feroviar. Compania a fost înființată în anul 2013 și deține subfiliale în Slovacia, Slovenia, Ungaria, Austria și Germania. E-P Rail asigură disponibilitate, profesionalism și încredere în relația cu partenerii săi, atât pentru transporturile interne, cât și cele externe pe infrastructura publică și privată din România. Calitatea serviciilor și flexibilitatea companiei ne conferă avantajul de a lua fața altor competitori pe piețele pe care activăm, în timp ce loialitatea față de client ne ghidează activitatea curentă.

DB Cargo România
DB Cargo România
Deutsche Bahn Cargo Romania – subsidiara romana a DB Cargo, cel mai mare transportator feroviar din Europa – semnalele sunt intotdeauna verzi pentru transporturile feroviare in Romania si intreaga Europa. Europa de Est este una din pietele europene in crestere. In baza aceste dezvoltarii, multe companii internationale cum sunt cele din industria auto, si-au stabilit unitati de productie in Sud – Estul Europei. DB Cargo – numarul unu european in transportul de marfa si cel mai mare operator ca volume transportate in Europa – le-a raspuns prin infiintarea propriului operator de transport feroviar in Romania ca parte a retelei europene DB Cargo. Deutsche Bahn Cargo Romania este prezenta in Romania din 2000, anterior functionand ca Logistic Services Danubius.

Cargo Trans Vagon – CTV
Cargo Trans Vagon – CTV
Cargo Trans Vagon organizează transporturi variate de marfuri atat in trafic intern cat si international cu vagoane proprii dar si inchiriate, având un parc de locomotive și vagoane în creștere.

CFR Marfă – ROFERSPED
CFR Marfă – ROFERSPED
SNTFM CFR Marfă S.A este operatorul naţional din România care îşi desfaşoară activitatea pe întreaga reţea feroviară. ROFERSPED, casa de expediții a CFR Marfă, este specializată în transportul internațional și intern de mărfuri cu o echipă dedicată, care vă poate oferi un serviciu în sistem „door-to-door”, gestionând întregul flux de trafic, integrând diverse sisteme de transport, logistică, depozitare și distribuție, activitățile specifice legate de stațiile de frontieră, gestionarea activelor feroviare, organizarea transportului de intermodal.

Foto: Andrei Marian

3.176 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *