A fost aprobată realizarea exproprierilor pe tronsonul comun cu linia 41 al bulevardului Ghencea

Primăria Capitalei începe lucrările la tronsonul comun cu linia de metrou ușor pe Prelungirea Ghencea

Primăria Sectorului 6, primărie și sector care beneficiază direct de realizarea noului bulevard Ghencea – Pasaj Domnești, anunță astăzi a fost votat, în Consiliul General, proiectul care prevede exproprierile imobilelor, situate între Strada Brașov și Terminal Tramvai 41. Valoarea actualizată a exproprierilor este de circa 87 milioane lei. Primăria Sectorului 6 a dat anul trecut către PMB 10 milioane de lei, pentru ca investiția să nu fie blocată din cauze financiare. De asemenea, și pentru anul acesta au fost prevăzuți bani în bugetul local, pentru Prelungirea Ghencea, în cazul în care Primăria Capitalei va solicita ajutor. Recent, mobilitate.eu a început monitorizarea proiectului, odată cu luna februarie, Primăria Capitalei, prin Trustul de Cladiri Metropolitane, demarând lucrările pe tronsonul Terminal Ghencea – Strada Brașov, în cadrul proiectului de lăgrire, reabilitare și modernizare a arterei Ghencea – Prelungirea Ghencea, între Terminal Ghencea și Centura București, la Pasajul Domnești. Lucrările au început cu defrișarea vegetației și eliberarea terenului pentru începerea lucrărilor la rețelele edilitare, canalizare și relocarea rețelelor deja existente, pentru a se alinia cu noua formă a bulevardului lărgit.

„Sprijinim investițiile edilitare din sectorul 6! Scopul nostru este de a îmbunătăți calitatea vieții locuitorilor”, a punctat primarul Ciprian Ciucu.

Prelungirea Ghencea va fi lărgită la două benzi de sens, cu trotuare, piste de biciclete, iar spațiul de pe mijloc este prevăzut pentru tramvai.
Conform hotărârii „Se aproba ca justa despagubire pentru imobilele proprietate privata situate pe amplasamentul lucrarii de utilitate publica „Penetratie Prelungirea Ghencea – Domnești si Supralargire Bulevardul Ghencea între Str. Brasov si Terminal Tramvai 41”, suma globala estimata a despagubirilor ce va fi alocata din bugetul propriu al Municipiului București, compusa din valorile individuale aferente despagubirilor estimate conform raportului de evaluare, realizat prin raportare la expertizele întocmite și actualizate pentru anul 2019 de Camera Notarilor Publici și din sumele reprezentand contravaloarea taxei pe valoarea adaugata datorate de persoanele expropriate prin emiterea Dispozitiei Primarului General al Municipiului Bucuresti nr. 987/13. 06. 2019, pentru care a fast efectuata dovada calitatii de persoana impozabila, conform anexei care face parte integrata din prezenta hotarare.”

Ca lucrări la infrastructura de tramvai și transport public, se vor realiza stații noi de transport în toată zona, stațiile liniei 41 vor fi modernizate și reabilitate, iar terminalul Ghencea va fi parțial reconfigurat. Etapa actuală pe 2022 nu include lucrări de extindere a liniei de tramvai către Pasaj Domnești, dar infrastructura va fi adaptată pentru conectarea directă a liniilor de la terminalul Ghencea și în intersecția cu strada Brașov. Lucrările la noua cale de rulare urmează să înceapă din 2023 când vor fi introduse în buget, dar finalizarea liniilor până la Pasaj Domnești depinde strict de finalziarea lărgirii bulevardului până acolo. Ca organizare a traseelor după finalizarea lucrărilor, conform planurilor preliminare, linia 41 va rămâne pe traseul actual, iar linia 47 la deveni o linie de importanță vitală pentru vestul orașului, urmând să circule pe traseul Piața Unirii – Pasaj Domnești.

Foto: mobilitate.eu652 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *