Prezentare: Chinezii de la CRRC testează conceptul electric și autonom de autobuz-tramvai

Prezentare: Chinezii de la CRRC testează conceptul electric și autonom de autobuz-tramvai

Chinezii de la CRRC au lansat în luna mai, pentru 3 luni de zile, prima linie de tip Autonomous Rail Rapid Transit (ART), care reprezintă un concept mai puțin obișnuit de autobuz-tramvai. Practic, conceptul este o adaptare a unui tramvai normal, pentru a putea circula pe șosea, fiind acționat cu ajutorul pneurilor și controlat aproape total automat de senzori de ghidare, dar având și un volan pentru a fi controlat și de către conducătorul vehiculului. Acesta este un alt punct-cheie al aplicării comerciale a ART după debutul pe linia demonstrativă din octombrie anul trecut, ceea ce indică faptul că noul tip de sistem de transport pe bază de cale ART dezvoltat independent de CRRC a fost din start capabil pentru o funcționare comercială.

Zhuzhou ART Line A1 (Faza 1) are un total de 4 platforme de insula centrale, cu o lungime totala de aproximativ 3 km. Conform planificării, distanța totală a liniei demonstrative Zhuzhou ART este de 12 km, planificată a fi construită în două etape. Lungimea totală a fazei 2 este de aproximativ 9 km, care va fi legată de faza 1 pentru a forma o linie completă ART. Au fost adăugate facilități de protecție, cum ar fi sistemul de vizualizare 360 de grade și radarul vehiculului, care monitorizează condițiile și facilitățile din jur în toate aspectele. Astfel, siguranța operațională a fost garantată permanent. În ceea ce privește aspectul spațiului intern, au fost adăugate scaune pliante pentru a oferi mai multe locuri, iar înălțimea și numărul de mânere au fost, de asemenea, optimizate și ajustate.

Lucrările auxiliare, cum ar fi echipamentele de semnalizare și comunicație, centrele de control, sistemele de prioritate a semnalelor și instalațiile de siguranță rutieră au fost instalate anterior. Prioritatea a fost acordată vehiculelor ART la intersecțiile de pe linie. În termeni simpli, trenurile trimit instrucțiuni către luminile de semnalizare la o distanță de 100 m, iar acestea reglează sistemul după primirea semnalelor pentru a se asigura că trenurile ART trec prin intersecții în siguranță și rapid cu prioritate.

Pentru a reduce timpul de încărcare, stațiile terminale ale liniei sunt echipate cu dispozitive de încărcare a trenului care adoptă tehnologia de încărcare rapidă de mare putere. După ce trenurile intră în stație și trimit o aplicație de încărcare, dispozitivele de încărcare se vor comuta automat la starea de alimentare iar trenurile vor ridica pantograful pentru a primi energie. Curentul maxim de încărcare poate atinge 1000A, încărcarea timp de 10 minute poate garanta o autonomie de 25 km, ceea ce înseamnă protecția mediului și economisirea de energie.Foto&info: CRRC

869 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *