A început construcția liniei Jokeri Light Rail de 25 km în Helsinki

A început construcția liniei Jokeri Light Rail de 25 km în Helsinki

Linia Jokeri Light Rail va fi construită între Itäkeskus din Helsinki și Keilaniemi din Espoo. Lungimea planificată a liniei este de aproximativ 25 km, dintre care 16 km vor fi în Helsinki, iar restul de 9 km în Espoo. Jokeri Light Rail va înlocui linia de autobuze 550, care este cea mai aglomerată linie de autobuz din regiunea Helsinki. Lucrările au fost lansate în primele zile ale lunii iunie. Aproximativ 91 000 de călători sunt așteptați să utilizeze Jokeri Light Rail într-o zi obișnuită în 2030. Astăzi, 40 000 de persoane se deplasează zilnic cu linia de autobuze 550.
A început construcția liniei Jokeri Light Rail de 25 km în Helsinki
Jokeri Light Rail va crește fiabilitatea, capacitatea și confortul pasagerilor în transportul public transversal. În plus, regiunea de capital va primi o formă complet nouă de transport: feroviar ușor. Jokeri Light Rail va funcționa în cea mai mare parte pe banda proprie cu prioritate de trafic și tramvaiele sale pot fi operate în două direcții. Operarea eficientă va fi, de asemenea, promovată prin faptul că opririle sunt situate mai rar decât pe liniile de tramvai existente în Helsinki.

Jokeri Light Rail va fi implementat cu ajutorul modelului de alianță. Aceasta înseamnă că organizația client formată din orașele Helsinki și Espoo va fi combinată într-o singură organizație, împreună cu planificatorii și implementatorii. Planificatorii sunt Ramboll Finlanda, Sitowise și NRC Finlanda. YIT și NRC Finlanda sunt constructorii liniei. Părțile alianței vor proiecta și construi proiectul împreună, partajând riscurile și beneficiile legate de implementare.

Inconvenientele construcției vor fi reduse cât mai mult posibil cu aranjamentele temporare de circulație funcționale. Funcționarea fără probleme a liniei de autobuz 550 va fi asigurată pe tot parcursul proiectului, iar zonele de construcție vor fi concepute astfel încât să fie sigure și accesibile. Jokeri Light Rail se așteaptă să intre în funcțiune la începutul anilor 2020.Foto&info: Jokeri Light Rail

683 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *