Comisia Europeană lansează o anchetă legată de finanțarea publică a legăturii feroviare și auto Fehmarn Belt

Germania și Danemarca vor fi unite printr-un tunel maritim feroviar și auto cu lungimea de 18 km

Comisia Europeană a deschis o investigație aprofundată pentru a determina dacă modelul de finanțare publică a legăturii feroviare-rutiere Fehmarn Belt este în conformitate cu normele UE privind ajutoarele de stat. Aceasta urmează după anularea de către Tribunalul European a unei decizii anterioare a Comisiei de aprobare a sprijinului.

Comisarul Margrethe Vestager, responsabil cu politica în domeniul concurenței, a declarat: „Legătura Fehmarn Belt va contribui la integrarea transfrontalieră a celor două regiuni pe care le va conecta. Comisia a aprobat anterior măsuri de sprijin pentru finanțarea legăturii în 2015, însă Curtea a anulat această decizie, constatând că Comisia ar fi trebuit să deschidă o investigație aprofundată. Deschiderea unei astfel de anchete de astăzi este o invitație pentru toate părțile interesate de a le oferi contribuția, ceea ce va permite Comisiei să adopte o decizie definitivă nouă și bine informată “.

Comisia a deschis astăzi o investigație aprofundată în conformitate cu normele UE privind ajutoarele de stat în modelul de finanțare publică a Danemarcei pentru legătura feroviară-rutieră Fehmarn Belt între Danemarca și Germania. Legătura feroviară-rutieră a benzii Fehmarn este un element-cheie pentru finalizarea principalei rute Nord-Sud care leagă Europa Centrală și țările nordice. Acesta include un tunel submarin între Rødby pe insula Lolland din Danemarca și Puttgarden în Germania și conexiunile feroviare și rutiere corespunzătoare pe uscat. Tunelul va avea o lungime de aproximativ 19 kilometri și va consta dintr-o cale ferată electrificată, dublă și o autostradă cu patru benzi.

Pe baza unui acord interguvernamental dintre Danemarca și Germania, Danemarca va fi unicul proprietar și va suporta întregul risc pentru finanțarea legăturii fixe, precum și pentru modernizarea drumului rutier și feroviar danez. Germania este responsabilă pentru finanțarea și modernizarea propriilor conexiuni cu hinterlandul și nu face obiectul investigației Comisiei.
În Danemarca, două întreprinderi publice au fost însărcinate cu planificarea, construcția și funcționarea proiectului: A / S Femern Landanlæg pentru conexiunile daneze cu hinterland și Femern A / S pentru legătura fixă.Foto: Fehmarn Belt

714 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *