CFR SA a inchiriat către primăria Sector 6 terenul pentru realizarea Parcului Liniei în zona Pasajul Lujerului până la Valea Cascadelor

CFR SA a inchiriat către primăria Sector 6 terenul pentru realizarea Parcului Liniei în zona Pasaju Lujerului până la Valea Cascadelor

Contractul de închiriere a terenului necesar fazei III a proiectului de amenajare a Parcului Liniei, cuprinsă între zona Lujerului și Valea Cascadelor, a fost semnat astăzi cu CFR, a anunțat primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu.

Vom avea, astfel, cel mai mare parc liniar din România – de 4,2 km.
Iată un calendar al lucrărilor programate pentru fiecare fază:
📎 Faza I, cuprinsă între Lujerului – Gara Cotroceni, va fi gata în mai 2023.
📎 Faza II, cuprinsă între Gara Cotroceni – Bd. Doina Cornea va fi gata anul acesta, iarna 2023. Avem studiu de fezabilitate, avem proiectul, trebuie doar achiziționate servicii de lucrări.
📎 Faza III, cuprinsă între Lujerului – Valea Cascadelor va fi gata în vara anului 2024. Aici avem deja studiul de fezabilitate și mai avem de făcut următoarele: (1) achiziționare teren privat de cca. 1,5 km lungime și 5 metri lățime (una dintre fostele linii) și trebuie să achiziționăm servicii de proiectare + execuție lucrări.

“Am avut dreptate. Pe acest tronson nimeni nu a demonstrat fezabilitatea trenului metropolitan. Nimeni nu a venit cu un studiu de trafic, cu matricea origine-destinație (de unde ia cați oameni și unde îi duce), cu un PUZ al investiției, cu un proiect, cu finanțare, cu nimic. Dar, cum am mai spus: lucrările noastre de amenajare sunt perfect reversibile, dacă cineva va demonstra fezabilitatea unui tren pe aici, nu va fi nicio problemă. Eu nu puteam să las oamenii în mizerie ani și ani de zile, doar că cineva, la un moment dat, ne se știe când, va trage un tren pe aici. Vă țin la curent cu mersul lucrărilor”, a declarat primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu.

1.344 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *