CFR Călători a lansat licitația PNRR pentru modernizarea a 14 vagoane 21-90 în vagoane cușetă

CFR Călători a lansat licitația pentru „ Servicii de modernizare vagon seria 2190 in vagon cuseta și achizitie servicii de mentenanță la vagonul modernizat”. Fondurile necesare pentru această procedură de achiziţie sectoriala sunt prevăzute în Programul anual de achiziţii modernizare material rulant, finantate prin PNRR, Componenta 4 Transport sustenabil I2 – Material rulant feroviar si in Programul anual de achizitii servicii de reparatii si mentenanta material rulant modernizat PNRR avand sursa de finantare – fonduri de la bugetul de stat prin Contractul de Servicii Publice încheiat de SNTFC ”CFR Călători” S.A. cu MTI prin Autoritatea pentru Reformă Feroviară (ARF). si aprobat prin H.G. nr. 1453/2022.

Vagoanele vor avea 10 cabine cu câte 6 paturi, o cabină de serviciu, o cabină WC, un grup sanitar și un culoar lateral. Vagonul nu va fi echipat și pentru accesul persoanelor cu dizabilități.
Contractul intră în vigoare la data semnarii de catre părţi şi este valabil 144 luni de la semnarea acestuia, perioadă ce include efectuarea serviciilor de modernizare pentru toate cele 14 vagoane având ca dată de referinţă data de 1 Iulie 2026 pentru execuţia şi livrarea ultimului vagon din modernizare, în vederea încadrării în intervalul stabilit pentru derularea PNRR, urmată de o perioadă de 9 ani (108 luni) pentru asigurarea execuţiei serviciilor de mentenanţă pentru ultimul vagon ce va fi livrat din modernizare.

Valoarea contractului este de 22,3 milioane euro. Ofertele pot fi depuse până la data de 28.06.2023, urmând ca atribuirea să aibă loc până la data de 28.12.2023.

Foto: mobilitate.eu

971 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *