Busworld 2023 – Otokar prezintă în premieră noul autobuz Kent Hydrogen și un minibus electric autonom

Busworld 2023 – Otokar prezintă în premieră noul autobuz Kent Hydrogen și un minibus electric autonom

În cadrul Busworld 2023, Otokar a prezentat mai multe autobuze, printre care noul model Kent Hydrogen și un model de minibus electric, autonom. Astfel, Otokar își completează gama cu emisii 0, după lansarea în anii trecuți a modelelelor full electric și CNG.

Pentru Busworld Brussels 2023 avem o secțiune dedicată pe Platforma de comunicare Mobilitate.eu unde puteți vedea prezentările mai detaliate ale modelelor pe care le-am considerat reprezentative pentru zona de mobilitate urbană.

Otokar Kent Hydrogen este noul autobuz urban de 12 metri alimentat cu hidrogen, realizând astfel transportul public urban cu emisii 0. Autobuzul oferă o autonomie de 500 km cu o singură alimentare, timpul de alimentare fiind de maxim 10 minute pentru un plin de 1600 litri, cât are rezervorul acestuia. Rezervorul sub forma unor celule montate pe acoperiș produce puterea necesară acționării motorului cu puterea de 340 kW. Autobuzul este echipat cu aer condiționat, interior ergonomic, spațiu pentru scaun rulant și poate transporta până la 104 călători.

Al doilea produs pe care îl prezentăm este minibusul electric e-CENTRO, un produs al companiei din Turcia ce are nivelul 4 de conducere automată, având funcția de a opera fără un șofer fizic. Astfel, e-CENTRO poate opera autonom pentru optimizarea rutei pe care circulă, în funcție de condițiile de trafic, crescând eficiența serviciilor de transport, dar și a consumului de energie. Minibusul are lungimea de 6,6 metri, o capacitate de 32 de călători, având posibilitatea de a transporta și bagaje sau scaune rulante. Autonomia este de 200 km, asigurată de baterii LI-ION NMC cu capacitatea de 110kW. Timpul de încărcare este de maxim două ore.

Foto: mobilitate.eu

669 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *