Un operator privat din Bavaria achiziționează autobuze electrice Solaris Urbino 12
Mobilitate

Un operator privat din Bavaria achiziționează autobuze electrice Solaris Urbino 12

Josef Ettenhuber GmbH, un operator privat de transport din Bavaria, este un client vechi al Solaris, care a fost primul care a achiziționat autobuze Urbino din a patra generație. În total, 84 de autobuze Urbino rulează deja pentru acest client, de acum încolo fiind introduse și cele cu acționare electrică.

În 2004, Solaris a furnizat 6 autobuze Urbino 12 către orașul Glonn, lângă Munchen. A fost prima comandă de către Josef Ettenhuber GmbH pentru vehiculele producătorului polonez. În următorii zeci de ani, asta a dus la mai multe contracte, pentru autobuze hibride, vehicule cu propulsie convențională și recent și pentru cele electrice. Acum trei Urbino 12 electrice se îndreaptă spre Bavaria. Datorită comenzii efectuate, acest client va fi primul operator privat de autobuze din Germania care va transporta pasageri în autobuzele electrice Solaris.

Toate cele trei vehicule electrice comandate vor fi echipate cu baterii Solaris High Energy de 240 kWh care vor fi încărcate cu ajutorul unui conector plug-in. Pe lângă autobuzele electrice, Josef Ettenhuber GmbH își va extinde flota, adăugându-i mai multe autobuze diesel Urbino 12. De această dată vor exista 25 de vehicule echipate cu motoare care respectă standardele europene riguroase. Autobuzele sunt echipate cu 32 de locuri și 6 locuri pliabile, aer condiționat, un sistem de informații pentru pasageri, acces la internet prin Wi-F și porturi USB care permit încărcarea dispozitivelor mobile în timpul călătoriei.


Foto&info: Solaris Bus

172 Vizualizări

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *