Alstom va asigura mentenanța trenurilor Metrorex încă 15 ani

Metrorex licitează serviciile de curățenie a rețelei și trenurilor pentru următorii 4 ani

Alstom și Metrorex, operatorul rețelei de metrou din București, au semnat un contract de servicii de întreținere pe o perioadă de 15 ani, în urma finalizării licitației pentru aceste servicii. Valoarea totală a contractului de 500 de milioane de euro, se bazează pe un număr estimat de kilometri parcurși de trenurile în circulație. Serviciile acoperă întreținerea preventivă și corectivă, precum și revizii pentru o flotă totală de 82 de trenuri la semnarea contractului.

„Cu acest nou contract pe termen lung, Alstom va furniza servicii de întreținere a metroului din București pentru următorii 15 ani. Acest ultim contract cu Metrorex este o dovadă a încrederii clienților noștri în serviciile noastre și suntem mândri că am fost selectați ca partener de servicii pe termen lung. Astăzi, Alstom are peste 50 de contracte de întreținere în întreaga lume cu o durată de 20 de ani sau mai mult, acoperind peste 35.000 de vehicule. Ne angajăm să oferim servicii de întreținere la cele mai înalte standarde pentru a oferi pasagerilor călătorii sigure, fiabile și confortabile”, a declarat Gian Luca Erbacci, Președintele Regiunii Alstom Europa.

Alstom furnizează servicii de întreținere neîntreruptă pentru materialul rulant Metrorex din 2004, revizuind atât flotele noi, cât și cele vechi. Compania a efectuat peste 60 de tipuri diferite de recondiționări de-a lungul duratei de viață a trenurilor, îmbunătățind atât performanța acestora, cât și confortul pasagerilor. Cele 82 de trenuri care însumează 492 de vagoane au circulat în medie pe o distanță totală de 8,5 milioane de km anual. Peste 350 de oameni lucrează pentru efectuarea activităților de întreținere.

În urma livrării noilor trenuri pentru Linia 5 de Metrou ca urmare a unei licitații adjudecate anul trecut, flota va fi completată cu cel puțin 13 trenuri Alstom Metropolis noi începând cu 2023, iar contractul de întreținere va fi extins la această flotă suplimentară, cu locuri de muncă suplimentare care urmează să fie create.

Alstom este lider global în servicii de întreținere, cu aproximativ 15.000 de angajați Alstom care lucrează în operațiuni de întreținere, în peste 40 de țări.

Foto: mobilitate.eu1.131 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *