Alstom a început livrarea trenurilor Coradia Polyvalent pentru Senegal

Alstom a început livrarea trenurilor Coradia Polyvalent pentru Senegal

Alstom a început livrarea celor 15 trenuri Coradia Polyvalent destinate Senegalului de la site-ul Alstom din Reichshoffen, Franța. Această etapă urmează producției, toate testelor pe teren și aprobarea de către clientul APIX.

Primul tren, care este transportat în portul Le Havre din Franța pentru încărcarea la bordul navei „Grande Angola”, va ajunge în portul Dakar pe 12 noiembrie. Boghiurile și vagoanele vor fi reasamblate la locul de întreținere a materialului rulant la depoul Colobane, situat la trei kilometri de Dakar, înainte de a începe testele statice și dinamice.

Trenurile Coradia Polyvalent de la Alstom fac parte din Proiectul Regional Express Train (TER), un element esențial al Planului pentru un cadru de politică Senegal în curs de dezvoltare. Cele 15 trenuri vor contribui la satisfacerea nevoii crescânde de mobilitate în Dakar și vor circula pe o nouă linie care va lega centrul orașului de noul aeroport Blaise Diagne International. Acestea vor servi 14 stații pe ruta de peste 55 km, pe care le vor acoperi în 45 de minute. Numărul de pasageri zilnic este de așteptat să fie de până la 115.000.

Coradia Polyvalent pentru Senegal este un tren dual-mode principal (diesel și electric – 25kV) capabil să ruleze la viteze de 160 km / h. Cu o lungime totală de 72 de metri, trenul are patru agoane și oferă o capacitate maximă de 531 de pasageri.


Foto: Alstom

1.358 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *