Alstom câștigă un important contract pentru a livra până la 200 de trenuri regionale în Norvegia

Alstom câștigă un important contract pentru a livra până la 200 de trenuri regionale în Norvegia

Alstom anunță că a semnat un contract-cadru cu Norske Tog (NT) care permite livrarea a până la 200 de trenuri regionale Coradia Nordic. Evaluat la peste 1,8 miliarde de euro, contractul constituie cea mai importantă achiziție feroviară din istoria Norvegiei. Prima comandă fermă de 30 de trenuri valorează 380 de milioane de euro.

Livrarea noilor trenuri regionale „Clasa 77” de la Norske Tog este programată să înceapă în 2025. Odată pusă în funcțiune, această nouă flotă va începe să funcționeze ca un serviciu feroviar suburban și rapid, care leagă Ski și Stabekk în regiunea Oslo.

„Așteptăm cu nerăbdare să putem oferi o capacitate îmbunătățită, confort și acoperire mobilă navetiștilor noștri”, spune Øystein Risan, director general al Norske Tog.

„Suntem cu adevărat încântați că Norske Tog a selectat Alstom pentru a-și construi viitoarea flotă de trenuri. Suntem mândri să contribuim la creșterea capacității pe liniile aglomerate din zona Oslo și Viken. Trenurile Coradia Nordic alese sunt perfect potrivite pentru condițiile meteorologice norvegiene. În plus, această comandă confirmă poziția de lider a Alstom în Norvegia, deoarece echipam deja întreaga flotă norvegiană cu o nouă soluție de semnalizare”, spune Rob Whyte, Managing Director al Alstom Nordics.

Foto&info: Alstom Transport557 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *