Ziua Armatei Române 2017 sărbătorită în Parcul Carol din București

Astăzi începând cu ora 11.00, de Ziua Armatei Române, la Mormântul Ostaşului Necunoscut, din Parcul Carol au avut loc spectacole folclorice și ale muzicilor de fanfară, expoziții (tehnică și echipamente militare, standuri de carte, fotografie și de promovare a carierei militare), ateliere de tir cu arcul și de instrucție pentru promovarea carierei militare – „Military Boot Camp”, ceremonii militare de depuneri de coroane de flori și depunerea jurământului militar de către elevii și studenții instituțiilor militare de învățământ, evenimente organizate de Ministerul Apărării.Am realizat un foto-reportaj în cadrul expoziției de tehnică militară, unde am putut admira de la vehiculele simple pentru acțiuni militare normale, până la acțiuni desfășurate pe teren accidentat, fără comunicații sau alte facilități. Începem cu vehiculele destinate comunicațiilor de voce și date, prin satelit, pentru zonele unde nu există semnal pentru transmisia mobilă.
DSC_3732

Autostația radio „Falcon 150H”, servește la legătura radio în gamele HF și VHF la eșaloane tactice și operative, fiind compusă din stații radio, laptopuri, imprimantă, antene și sistem de alimentare de 220/12V.
DSC_3734

Autostația de video-teleconferință – VTC, asigură în timp real comunicații simultane de date și imagini, criptate/necriptate în teritorii diversificate, fiind conectat la sistemul Ministerului Apărării sau la instituții și organizații cu care România are protocoale de comunicații.
DSC_3735

Monwag Piranha IIIC 8×8 este un vehicul blindat utilizat pentru transportul militarilor și al armamentului și echipamentului acestora, fiind optim pentru teren accidentat sau apă. Mai mult, vehiculul este dotat cu post de luptă cu lansator de grenade și fumigene.
DSC_3741


Transportorul blindat TAB-77 este un transportor pentru transportul grupei de infanterie și este utilizat și ca mijloc de lucru, fiind un vehicul foarte mobil ce asigură o putere de foc terestră și antiaeriană eficientă. Poate atinge viteza de 85 km/h pe sol și 9 km/h pe apă. Cântărește 13,200 kg și are o autonomie de 550 km pe sol.
DSC_3748

În cadrul expoziției am găsit expuse mai multe sisteme de comunicație utilizate în cele două războaie mondiale dar și în alte teatre de operațiuni militare.
DSC_3752
DSC_3761
DSC_3763În cadrul evenimentului am putut vedea și mai multe demonstrații de mișcări militare ale trupelor în serviciu, dar și ale asociațiilor de profil care au încercat să reproducă mișcările trupelor militare.
DSC_3768
DSC_3798
DSC_3801

Cel mai deosebit vehicul prezentat este elicopterul IAR 330 Modernizat – MEDEVAC, destinat unui echipaj de 2 piloți și personal tehnic, cu o viteză de dpelasare de 250 km/h.
DSC_3789
Caracteristicile MEDEVAC sunt pentru 3 medici care să găzduiască 3 pacienți pe tărgi și 4 în ambulatoriu, cu echipamentele necesare asigurate.
DSC_3783

În continuare, transportorul Amfibiu Blindat TABC-79, cu aruncător de bombe de 82 mm, este destinat sprijinirii subunităților de infanterie în luptă. Ajută la neutralizarea trupelor inamice și la crearea unor culoare de luptă, dar și la monitorizarea obiectivelor și a terenurilor. Poate atinge viteza de 85 km/h.
DSC_3803

Autospeciala de intervenție EOD, VAMTEC S3, este destinată intervenției structurilor EOD pentru misiuni de detecție și distrugere a munițiilor ne-explodate și a dispozitivelor explozive improvizate. Poate atinge viteza de 118 km/h la o autonomie de 500 km.
DSC_3808

În cadrul expoziției am mai putut vedea autospecialele de la Poliția Militară, pentru asigurarea deplasărilor rapide, oficiale și pentru monitorizarea obiectivelor.
DSC_3811
DSC_3815În efortul de război, România a pierdut circa 170.000 de ostaşi, alte sute de mii fiind răniţi sau dați dispăruți. Eliberarea teritoriului naţional, la 25 octombrie 1944, a fost obţinută prin lupta a peste 520.000 de militari români. Armata României a continuat apoi să lupte pe teritoriile Ungariei, Cehoslovaciei şi Austriei, alături de trupele aliate, contribuind, prin noi jertfe şi sacrificii, la marea victorie obţinută la 9 Mai 1945, ce a marcat sfârşitul celui de-Al Doilea Război Mondial în Europa.

DSC_3812

În prezent, aprecierile de care se bucură militarii români participanți în misiuni și operații în afara teritoriului țării contribuie la creşterea prestigiului internaţional al ţării noastre și sunt dovada concretă că Armata României deține importante resurse în domeniul asigurării securităţii.

Întreaga galerie foto de la Ziua Armatei 2017 poate fi văzută mai jos:
Ziua Armatei Romane 2017 - Bucuresti

Foto: Andrei Marian

1.638 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *