Transportul public din Varșovia revine la normal după limitările COVID-19

Solaris câștigă cel mai mare contract în Europa pentru furnizarea a 130 autobuze electrice articulate la Varșovia

Transportul public din Varșovia funcționează normal. Peste 1400 de autobuze, 400 de tramvaie, rame de metrou și Fast City Rail ajung în fiecare zi pe străzile din Varșovia. De asemenea, acestea sunt curățate și dezinfectate în mod regulat.

Autoritățile monitorizează în permanență situația în transportul public, numără pasagerii și răspund nevoilor pasagerilor, de exemplu, orarele autobuzelor 179, 186, 190 și 340 au fost modificate astfel încât să circule mai des la orele de vârf. Acolo unde este necesar, sunt trimise autobuze articulate.

Numărul pasagerilor care folosesc serviciile de transport public din Varșovia s-a redus semnificativ. Există aproximativ 20% din pasageri în autobuze și aproximativ 14% în metrou. Numărul de bilete vândute a scăzut cu peste o jumătate în martie, raportat la datele de vânzare pentru aceeași lună a anului trecut. Numărul pasagerilor a început să crească totuși după 15 aprilie. Vineri, 17 aprilie, Metro a înregistrat cel mai mare număr de pasageri (80 628) începând cu 24 martie, iar numărul de bilete vândute atât marți (18 723), cât și miercuri (16 971) a fost cel mai mare din 16 martie.

Unii pasageri au stopat suspendarea biletelor. Renunțarea la restricțiile legate de deplasarea în scopuri de agrement și deschiderea de parcuri, păduri și bulevarde va contribui probabil la creșterea în continuare a numărului de pasageri. În prezent numărul maxim de pasageri în mijloacele de transport în comun nu poate depăși jumătate din numărul de locuri, pentru a evita aglomerația. Prin urmare, informațiile privind numărul maxim de pasageri sunt afișate pe ușa fiecărui vehicul. Până în prezent, au fost raportate doar câteva cazuri de depășire a numărului.Foto&info: Solaris Bus

535 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *