TPBI – Din 15 februarie se introduce abonamentul STB – Metrorex – CFR cu costuri între 20 de lei pe zi și 2000 de lei anual

Bucureștiul va avea primul bilet unic pentru transport metropolitan și feroviar

Din 15 februarie, și călătoria cu trenul va fi inclusă în tichetul unic pentru utilizarea transportului public (autobuz, troleu, tramvai și metrou), anunță viceprimarul Stelian Bujduveanu. Proiectul este inițiativă a ADITPBI și a fost aprobat în ședința CGMB de ieri.

Prima rută feroviară inclusă în tichetul unic de călătorie este Gara de Nord – Aeroportul Henri Coandă. Utilizarea transportului public (tren, metrou, autobuz, troleu și tramvai) devine astfel o alternativă viabilă pentru a limita volumele de trafic rutier în zona Bucureștiului.

Noile titluri de călătorie metropolitane integrate cu valabilitate de 24 h și 72 h vor asigura accesul în orice vehicul de transport de suprafață, metrou și feroviar pe ruta Gara de Nord (staţia Bucureşti Nord) – Aeroportul Henri Coandă, în regiunea București-Ilfov, în intervalul orar de valabilitate.

Abonamentul CFR-STB-METROREX va avea următoarele preţuri:
⇨ 20 de lei pentru 24 de ore;
⇨ 40 de lei pentru 72 de ore;
⇨ 210 lei pentru o lună;
⇨ 1.100 de lei pentru şase luni;
⇨ 2.000 de lei pentru 12 luni.

Acest proiect pilot va fi monitorizat și utilizat pentru extinderea acestui tip de bilet și în alte zone metropolitane din România.

Foto: mobilitate.eu






1.534 Vizualizări

1 thought on “TPBI – Din 15 februarie se introduce abonamentul STB – Metrorex – CFR cu costuri între 20 de lei pe zi și 2000 de lei anual

  1. Nu stiu cat va prinde la noi genul asta de abonament.Circula la un moment dat o statistica cum că cel mai folosit este clasicul card pe care pui călătorii de 10-20 de lei și așa mai departe.In general de cati bani iti mai raman in buzu ar sa fie acolo pus niste călătorii.Plus de asta ca sunt cei cu gratuitățile care nu iti vor folosi trenul sau metroul sa dea bani si mai bine chiar dacă au mai mult de mers sau schimbat,se plimba cu autobuzul sau tramvaiul.Plus ca cu metroul aleg în general cei care au urgente dintre un cap în altul al capitalei.Si treaba cu trenul o folosesc navetiști care aia oricum isi fac abonament ca oricum ala este drumul lor de zi cu zi…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *