Primul tramvai în noua schemă STB a revenit curățat dupa ce a fost pictat de vandalii care atacă permanent mijloacele de transport din oraș

Tramvaiul V3A-93-CH-PPC #4014, primul tramvai realizat in noua schemă de vopsire a STB SA, a revenit pe traseu pe linia 41, după câteva săptămâni de absență. Acesta a fost vandalizat de asa numitii artisti urbani, care desenează cu grafitti, mai pe scurt vandalizeaă, constant mijloacele de transport in comun din capitala. Acestia profita de lipsurile de pază în special de la Metrorex, CFR Calatori și STB SA, pătrunzând în depouri, in special noaptea, pentru a vandaliza mijloacele de transport, fiind vizate in special cele nou iesite din fabrica sau revopsite recent.

Astfel, 4014 a fost reabilitat în cadrul vopsitoriei de la URAC, uzina care se ocupă cu modernizarea și întreținerea parcului de tramvaie al STB SA, operațiunea fiind realizată cu implicarea echipei care lucrează la proiectul de reparație capitală cu remodernizare a tramvaielor CH PPC. Tramvaiul a fost curățat și revopsit în zona neagră pentru a fi adus la starea inițială, urmele desenelor realizate pe jumătatea stângă a vagonului fiind eliminate complet. Curățarea a fost una facilă datorită vopselei Antigrafitti Chimtitan (Email 351 AG) și a soluției speciale pentru curățarea acestui tip de vopsea, tot de la Chimtitan. În același timp, in URAC se lucrează la continuarea proiectului, urmând ca vagonul #224, al doilea în noua schemă a STB SA, sa revina în traseu din luna martie.




Foto: mobilitate.eu



6.673 Vizualizări

4 thoughts on “Primul tramvai în noua schemă STB a revenit curățat dupa ce a fost pictat de vandalii care atacă permanent mijloacele de transport din oraș

  1. Fata de alte capitale europene (*cough* *cough* Berlin!) stam mult mai bine la acest capitol. Problema la noi sunt mai mult mucosii care cumpara si ei niste sprayuri din banii de buzunar si prin un tramvai la capat sau in statie si dau acolo doua minute.

  2. Oare vor fi si otokarele / mercedes citaro vechi / troleibuzele irisbus revopsite? Marturisesc ca mi se pare aiurea sa avem mai multe scheme de vopsire concomitent. Culoarea uniforma confera stabilitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *