Zona de birouri Pipera primește o linie nouă de autobuz și tramvaie suplimentate de la STB SA

Zona de birouri Pipera primește o linie nouă de autobuz și tramvaie suplimentate de la STB SA

În vederea creșterii capacității de transport în zona Platformei Pipera, începând cu data de 08.07.2019, ca urmare a solicitării Primăriei Capitalei și a Asociației de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București-Ilfov (ADTPBI), Societatea de Transport București va înființa linia de autobuze 343, care va funcționa între Institutul Oncologic și Platforma Pipera pe următorul traseu: Șoseaua Fundeni, Șoseaua Colentina, Strada Doamna Ghica, Bd. Dimitrie Pompeiu, cu retur pe Bd. Dimitrie Pompeiu, Str. Gara Herăstrău, Șoseaua Pipera, Șoseaua București Nord, Strada Petricani, Strada Doamna Ghica și Șoseaua Fundeni.

De asemenea, de la aceeași dată, STB va suplimenta numărul tramvaielor pe liniile 16 si 36, astfel încât capacitatea de transport va crește cu 20%, iar timpul programat de așteptare în stații va scădea la 8 minute pe linia 16 și la 10 minute pe linia 36.



Foto: mobilitate.eu

2.823 Vizualizări

2 thoughts on “Zona de birouri Pipera primește o linie nouă de autobuz și tramvaie suplimentate de la STB SA

  1. Pe modelul asta daca mergem nu stiu cu ce vom mai suplimenta,creste spectaculos zona Timpuri Noi,mai nou avem si magazinul ikea din care am inteles ca aglomerația s-a mutat pe cel de la Pallady,în detrimentul celui de la Băneasa altfel fiind de inteles ca mai usor ajungi la Titan decât în Băneasa.Si tot asa… De reorganizari de trasee se mai aude ceva?

  2. La Pipera si Aurel Vlaicu, se construieste in draci si suplimentarea este binevenita, dar am cateva remarci:
    -linia de tramvai este PRAF. poate fac ceva si o pun la punct. Atunci, poate ca unii vor prefera tramvaiul in locul metroului. Suplimentarea este o jumatate de masura daca nu se ia in considerare reparatia generala a liniei de tramvai.
    – autorizatiile pentru constructia a tot felul de cladiri de birouri si spatii comerciale in interiorul orasului ar trebui oprita. Sa extindem orasul si sa facem din timp un plan cu linii de tramvai si transport in comun, dinspre aceste zone spre centrul orasului . Este mai usor sa gandesti o zona noua de birouri si spatii comerciale de la zero, decat sa incerci sa fluidizezi o zona ultra-aglomerata, trimitand mai multe tramvaie , pe o linie veche de 15-20 de ani.
    – cei care construiesc ar trebui sa se implice in mai mult decat simpla constructie a cladirii, sa colaboreze pentru fluidizarea traficului, sa trimita experti la discutii cu Primaria. Si valabil in orice zona a Romaniei, aflata in expansiune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *