STB-URAC pregătește al treilea tramvai V3A-93-CH-PPC cu reparație capitală pentru linia 41

224 este al treilea tramvai V3A-93-CH-PPC trecut prin reparație capitală și remodernizare a interiorului cu finisaje din PAFS, scaune noi, sisteme de informare pentru călători, fiind și primul din lotul echipat cu aer condiționat în salonul călătorilor. Primul tramvai din această serie a fost 4036, care circulă de peste un an pe linia 41, urmat de 4014 introdus în toamna anului 2021, iar acum 224 se află în etapa finală de lucru, singurele operațiuni fiind cele de finalizare a amenajării interioare. Mai sunt de montat scaunele, o parte din barele de susținere, sistemele de informare pentru călători și o parte din finisaje. Noutatea o reprezintă noile grile pentru sistemele de aer condiționat produse în URAC. Tehnic, tramvaiul este funcțional total și gata de traseu. Pe lângă modernizarea interiorului, au fost înlocuite și vechile geamuri cu chedere, tramvaiele 306, 224 și 4003 având acest model vechi de geamuri, cu modelul nou, lipit.
Tramvaiul urmează să revină la traseu pe linia 41 până la mijlocul lunii aprilie. Următorul vagon la care se lucrează este 4021, aflat în curs de vopsire, boghiurile fiind finalizate, iar o pare parte din componentele tehnice fiind deja pregătite, tramvaiul fiind estimat pentru a reveni pe linia 41 în luna iulie, urmat cel putin de 4020, 4011, 4008 pana la finalul anului, in scurt timp depoul Alexandria urmand sa mai trimita alte vagoane CH PPC la URAC.

Foto: mobilitate.eu2.742 Vizualizări

5 thoughts on “STB-URAC pregătește al treilea tramvai V3A-93-CH-PPC cu reparație capitală pentru linia 41

 1. Avand in vedere ca se doreste o uniformizare cat de cat a parcului odata cu venirea tramvaielor Imperio, ce se va face cu actualul parc de CA-uri? Vor primi si ele acelasi tratament ca CH-PPCurile sub forma unui RCV?

  1. Momentan nu se stie, exista varianta cel putin cele de pe linia 41 sa fie vopsite verz, dar vom vedea, exista varianta cel putin pentru 41 sa fie facuta „linia verde”.

   1. Pot face si celelate linii din proiect lejer „linii verzi”, avand in vedere ca parcul poate fi completat fara probleme doar cu CH/CA-PPC si cu Bucur LF in cazul 1/10.

    1. Momentan anul asta doar pe 41 se trage tare, intentia fiind dupa ce sunt si cele 20 de Imperio, sa nu mai existe vagoane clasice aici. Plus ca se fac 20 de ani de metrou usor in București si exista ideea unei promovari frumoase a proiectului.

 2. arata super plus aer conditionat …jos palaria !aveti idee cat costa o astfel de modernizare ?
  indraznesc sa.mi imaginez majoritatea tram existente upgradate in acest fel …ar fi de vis..doamne ajuta 😁

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *