STB SA a demarat lucrările de modernizare și extindere a stațiilor liniei 41

După cum am anunțat pe mobilitate.eu încă de săptămânile trecute, STB SA a demarat lucrările de extindere și modernizare a stațiilor liniei 41, proiectul urmând să se deruleze până la finalul anului. Lucrările au început cu întârziere față de termenul stabilit, proiectul fiind planificat încă din anul 2018, dar întârziat din cauza lipsei avizelor necesare. În prezent lucrările au fost lansate în singura stație de pe traseu ce are legătură directă cu metroul, piața Crângași, urmând ca pe parcurs lucrările să avanseze către restul stațiilor.

În ședința CGMB din data de 23.04.2019 a fost aprobat bugetul municipiului București pentru anul 2019, astfel pot fi lansate proiecte importante pentru transportul public și mobilitatea din oraș. Un amplu proiect pregătit încă din anul 2018 este legat de modernizarea stațiilor liniei 41, care necesită extinderea și refacerea acestora, inclusiv instalarea de panouri de informare moderne și refugii noi pentru călători.

Astfel, Iucrarea constă în modernizarea celor 22 de peroane pe traseul Iiniei de tramvai 41, situate pe str. Brasov, Șoseaua Virtuţii, str. Turda, Bd. Maresal Averescu, b-dul Mărăsti, peroane situate pe ambele sensuri de circulaţie (sens spre Piaţa Presei Libere și sens spre Prelungirea Ghencea). Proiectul vine în contextul modernizării parcului liniei 41 cu viitoarele tramvaie achiziționate de PMB și a uzurii accentuate a stațiilor existente, construite în anul 2002, odată cu modernizarea traseului. Lucrările vor fi corelate cu închiderea traseului din perioada iulie-august 2019. Lucrările au o valoare de 6,9 milioane lei, bani cuprinși în fondurile de investiții ale STB pe anul 2019.

Peroanele sunt cele aferente staţiilor: Brașov (peroane situate faţă în faţă), staţia Parcul Drumul Taberei (peroane situate decalat), staţia Drumul Taberei (peroane faţă în faţă), staţia b-dul Timioara (peroane faţă în faţă), staţia b-dul Uverturii (peroane faţă in faţă), staţia Orșova (peroane situate decalat), staţia Pod Ciurel ( peroane situate faţă în faţă), staţia Piaţa Crângași (peroane situate faţă în faţă), staţia b-dul Ion Mihalache (peroane situate decalat), staţia Cașin (peroane situate decalat), staţia Agronomie (peroane situate decalat). In prezentul proiect nu sunt incluse peroanele stațiilor de Ia capetele traseului (staţia Prelungirea Ghencea și Piaţa Presei Libere), precum și peroanele stațiilor de Ia rampele Pasajului Grant).

Lucrarile realizate la peroanele statiilor cuprind:
– Iimitarea peroanelor cu borduri de granit;
– se va realiza aducerea peroanelor la latimea de min 2m (în cazul peroanelor statiilor Cașin și Agronomie)
– noile peroane vor fi prevăzute cu balustrade și copertine, vor fi decupate și se vor asigura pante corespunzătoare pentru accesul persoanelor cu dizabilități;
– Iungimea peroanelor va fi de 50,5 -66m astfel: 1 ‚5m alveola de Ia capatul peronului unde se va amplasa indicatorul de ocolire, 40m zona de îmbarcare/debarcare calatori, 3m rampa pentru persoane cu dizabilitati, 4,5-6 m zona de acumulare a calatorilor in dreptul trecerii de pietoni, 1 ‚5m alveola de Ia capat peron unde se vor monta camerele de tragere sau stâlpi pentru semaforizare;
– peroanele se vor realiza din beton și se vor acoperi cu asfalt;
– in aceasta faza a proiectului se va executa pozarea în Iungul peroanelor a tevilor de protectie pentru alimentarea cu energie electrica a iluminatului adapostului de calatori, realizarea in peroane a 3 camine de tragere, realizarea subtraversării carosabilului pentru pozarea tevilor de protectie în vederea asigurare surselor de alimentare cu energie electrică.



Foto: mobilitate.eu

1.814 Vizualizări

2 thoughts on “STB SA a demarat lucrările de modernizare și extindere a stațiilor liniei 41

  1. Peroanele ar fi trebuit sa fie mai lungi de la bun inceput, asa era prevazut inca din proiectul metroului usor dar n-a fost sa fie. Oricum, mai bine mai tarziu decat deloc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *