STB SA transferă la PMB finalizarea modernizării peroanelor și noul proiect de modernizare a delimitării liniei 41

STB SA transferă la PMB finalizarea modernizării peroanelor și noul proiect de modernizare a delimitării liniei 41

În cadrul ședinței CGMB din 26.11.2021, a fost votat proiectul de hotărâre privind transmiterea, cu titlu gratuit, de catre Societatea de Transport Bucuresti (S. T.B.), catre Municipiul Bucuresti – Directia Generala Investitii, a documentatiei tehnico – economice pentru 14 peroane, aferenta obiectivului de investitii „Modernizare peroane pe traseul liniei de tramvai 41”, in vederea finalizarii lucrarilor.

Proiectul a venit în contextul în care Societatea de Transport Bucuresti (S. T. B.) nu dispune de alocari de fonduri din alocatiile de la bugetul local pentru executia de lucrari de modernizare infrastructura, conform prevederilor bugetului propriu de venituri si cheltuieli al Municipiului Bucuresti pentru anul 2021. Astfel, vor fi preluate de catre Municipiului Bucuresti, 14 peroane, aferente Obiectivului de investitii „Modernizare peroane pe traseul liniei de tramvai 41”, dupa cum urmeaza:

1. Agronomie – ambele sensuri;
2. Casin – ambele sensuri;
3. Podul Ciurel – ambele sensuri;
4. Orsova – ambele sensuri;
5. Drumul Taberei- ambele sensuri;
6. Parc drumul Taberei – ambele sensuri;
7. Brasov – ambele sensuri

Obiectivul de investitii „Modernizare peroane pe traseul liniei de tramvai 41”, face parte din masurile complementare asumate prin aplicatiile de finantare pentru proiectele depuse de catre Primaria Municipiului Bucuresti Tn cadrul POR 2014 – 2020, AP 3, OS 3.2., iar realizarea acestuia este obligatorie. Conform hotărârii, restul de executat are o valoare de 4,9 milioane lei, cu TVA.

Un alt proiect transferat la PMB este „Modernizare delimitare ampriza linia 41”, ce are ca scop modernizarea și reabilitarea separatoarelor de trafic pe întreg traseul, actuala delimitare fiind realizată în anul 2002, fiind constant afectată de accidente rutiere și diferite lucrări adiacente. Valoarea totală a proiectului este de 29 milioane lei.

Foto: mobilitate.eu1.010 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *